Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

LSoft – pomocník pro navrhování infrazářičů

Společnost Lersen není pouze předním českým výrobcem moderních a úsporných zařízení pro vytápění velkoprostorových hal, ale snaží se svým zákazníků také zjednodušit práci práci s nimi. Posledním vkladem podporující tuto snahu je jednoduchý a přehledný software pro navrhování tmavých infrazářičů Lersen COMPACT.

LSoft je vyvinut jako webová aplikace, ke které má uživatel přístup z jakéhokoli zařízení s připojením na internet. Lze jej používat nejen na stolním počítači či notebooku, ale funguje dobře i na většině dnes tak populárních tabletů. Stačí pouze navštívit stránky www.lersen.cz a kliknout na odkaz LSoft v základní liště, anebo do internetového prohlížeče zadat přímou adresu lsoft.lersen.com.

Práce se samotným SW je velmi jednoduchá. Po přihlášení do systému pod jménem a heslem získá uživatel vlastní pracovní prostředí, kde může vytvářet nové a nebo editovat již vytvořené projekty. Uložené projekty lze organizovat do složek, řadit podle vybraných kritérií a ty nepotřebné mazat.

Výpočet vysálaného výkonu je prováděn na základě zadání kritérii, není však přehnaně podrobný a odráží nejen požadavky zjednodušeného výpočtu podle normy, ale i naše dlouholeté zkušenosti s tímto typem vytápění. Pro dosažení optimálního výsledku stačí uskutečnit 5 jednoduchých kroků.

LSoft

V prvním kroku uživatel zadá celkové rozměry haly a v grafickém rozhraní jednoduše halu rozdělí jednotlivými příčkami. Dále je třeba zadat výpočtové teploty. V druhém kroku lze z nabídky vybrat pokročilé parametry jako je směnnost provozu, nucená výměna vzduchu a stanovit požadované teploty pro jednotlivou halu. Ve třetím kroku je již vypočítán potřebný vysálaný výkon pro jednotlivou halu a je možné ze seznamu výrobků vybrat nejvhodnější zařízení. V následujícím čtvrtém kroku již program navrhne optimální rozložení infrazářičů a zobrazí osálanou plochu.

Za pomocí ikonek je možné se zářiči pohybovat či měnit jejich orientaci a tak dosáhnout nejvhodnějšího umístění. Je možné zářič i přidat či ubrat. V posledním kroku je uživateli nabídnuta rekapitulace projektu, ve které jsou zohledněny všechny zadané parametry současně s výpisem použitých zařízení i s grafickou vizualizací projektu. Tento souhrn lze jednoduchým způsobem exportovat do souboru PDF a ten se automaticky stáhne do počítače, kde jej lze uložit, vytisknout nebo zaslat e-mailem.

 
 
Reklama