Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inovovaný komín Kombigas odvede spaliny od krbu i plynového kotle

Společnost Schiedel, leader ve výrobě a vývoji komínových systémů u nás, představil českým zákazníkům první novinku letošního roku. Komínový systém Kombigas je opatřen inovovaným nerezovým průduchem pro odvod spalin od plynového kotle.

Kombigas – komínový systém pro více zdrojů vytápění


Systém Kombigas byl poprvé představen na českém trhu před několik lety. V jedné komínové tvárnici má zabudovány dvě, respektive tři šachty. V jedné se nachází keramická vložka, pro napojení plynového kotle. Ve druhé je zabudována vložka pro odvod spalin od plynového kotle. Ještě v minulém roce nabízela společnost Schiedel komín Kombigas s plastovou vložkou. Ta je letos nahrazena inovovanou komínovou vložkou z kvalitní nerezové oceli.

Třetí samostatnou šachtu je možné využít pro vedení dalších instalací, například solárních panelů. Do uvedení modelu Kombigas bylo vždy nutné pro rozdílné zdroje nainstalovat různé komíny. To znamená, že ti co se rozhodli pro plynový kotel a doplňkové vytápění například dřevem, museli mít dva komínové průduchy. Komín Kombigas řeší za cenu jednoho komína několik různorodých požadavků, a proto si za svou existenci našel celou řadu spokojených zákazníků.

Doplňkové vytápění dokáže divy

Doplňkové vytápění dřevem dokáže nejen pocitově výrazně zvýšit tepelný komfort díky příjemnému sálavému teplu, ale hlavně přináší nezávislost na hlavním zdroji. Díky využívání obnovitelného lokálního zdroje energie může snížit i energetickou náročnost objektu, ve kterém je nainstalován.

Nezanedbatelná je i úspora za vytápění díky poměrně levnému dřevu. Existence třetí samostatné šachty a využití například solární energie zajistí ještě větší nezávislost na hlavním zdroji vytápění. Systém Kombigas je cenově velmi přijatelný a srovnatelný s jinými kvalitními komínovými systémy. Jeho využití je však mnohostrannější.


Schiedel, s.r.o.
logo Schiedel, s.r.o.

SCHIEDEL - 75 let zkušeností vývoje, výroby a testování komínových systémů. Keramických, nerezových, vícevrstvých. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Materiály pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Krbové moduly ...