Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinka Kingfire Grande S získala zlatou medaili za design

Společnost Schiedel, s.r.o. představila na letošním Stavebním veletrhu v Brně novinku Kingfire Grande S. Jedná se o zcela unikátní monolitický komínový systém se zabudovanou třístrannou krbovou vložkou.

Působivý třístranný krb Kingfire Grande S pro maximální požitek z ohně
Působivý třístranný krb Kingfire Grande S pro maximální požitek z ohně

Krbová vložka splňuje i ty nejnáročnější technické požadavky a je zcela nezávislá na vzduchu z interiéru.

Vizuálně působivý krb ocenila i porota brněnského veletrhu, která udělila produktu Kingfire Grande S zlatou medaili za design.

Produktová řada Kingfire byla vyvinuta speciálně pro ty, kteří bojují ve svém projektu o každý metr. Monolitický komínový systém se zabudovaným krbem zabírá plochu cca 45 x 45 cm, což představuje zhruba polovinu než klasický komín, na který jsou napojena krbová kamna.

Letošní novinka Kingfire Grande S maximálně splňuje současné technické standardy. Zabudovaná krbová vložka je zcela nezávislá na vzduchu z interiéru. Vzduch potřebný ke spalování je přiváděn samostatnou šachtou vedenou komínem. Tento systém je tak plně kompatibilní s řízeným větráním, které je nezbytné zejména v nízkoenergetických domech. Třístranný krb plně nezávislý na přívodu vzduchu z interiéru je světovou novinkou. Společnosti Schiedel se tak opět podařilo připsat si světové prvenství. Vysoká účinnost spalování a nízké emise jsou v případě produktu Grande S samozřejmostí.

Unikátem jsou do prostoru vedená prosklená dvířka, která nabízí pohled na plápolající oheň ze tří stran. Tato kamna vyniknou zejména v otevřených obytných kuchyních. Plášť krbových kamen je v elegantní černé kovové nebo keramické variantě.


Schiedel, s.r.o.
logo Schiedel, s.r.o.

SCHIEDEL - 75 let zkušeností vývoje, výroby a testování komínových systémů. Keramických, nerezových, vícevrstvých. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Materiály pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Krbové moduly ...

 
 
Reklama