Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Viadrus vstupuje na trh s krbovými kamny

Bohumínský výrobce kotlů a radiátorů VIADRUS rozšiřuje portfolio svých produktů o krbová kamna. První novinka VIADRUS ECHEDO bude dostupná během letošního roku na zahraničních trzích i v tuzemsku. Zeptali jsme se produktového manažera Radka Pilcha, s čím chce VIADRUS v segmentu krbových kamen uspět.

Trh s krbovými kamny v posledních letech příliš neroste, jak na něm chcete prorazit?

Zaměřili jsme se na celkově kvalitní provedení a zpracování detailů našich kamen. Prototypy jsme již představili na prvních veletrzích a pozitivní reakce návštěvníků nám dávají signál, že jsme se vydali dobrým směrem a podařilo se nám vytvořit opravdu kvalitní kamna za cenu přijatelnou nejen na západních trzích, ale také v tuzemsku. Určitě nechceme konkurovat cenou dovozcům levných kamen z východní Evropy a Asie, ale míříme mezi střední třídu topidel v ceně do 40 tisíc korun. V této kategorii chceme zaujmout nadstandardním zpracováním i zajímavým designem.

Kdy budou tedy kamna v tuzemsku dostupná a kde je budou moci zákazníci zakoupit?

Nová kamna budeme v Česku nabízet prostřednictvím maloobchodní sítě našich partnerů během druhé poloviny roku. O online prodeji zatím neuvažujeme, chceme, aby zákazník kamna nejdříve viděl naživo a mohl se s nimi podrobně seznámit, prohlédnout si jejich provedení a technická řešení. Právě v citu pro detail je naše velká přidaná hodnota. Teprve naživo je možné ocenit také neošizenou bytelnost a fortelnost provedení kamen ve srovnání s dováženými kamny z východní Evropy a Asie. Zároveň s tuzemským prodejem uvedeme krbová kamna také na zahraniční trhy a bude určitě zajímavé sledovat popularitu jednotlivých provedení v různých regionech.

V jakých variantách budete krbová kamna nabízet?

Pokud jde o výkon, nabízíme univerzální rozsah regulovatelného výkonu v rozmezí 3–8 kW, což je rozsah vhodný pro naprostou většinu rodinných domů. Velký důraz jsme ale kladli na vzhled kamen, kde chceme zákazníkům nabídnout možnost výběru. Kromě základní celoplechové varianty budou kamna v nabídce také s přírodními obklady. Zákazník si bude moci vybrat mezi pískovcem, šedým serpentinem, červeným mramorem nebo bílým vápencem. Mimo dekorační funkce mají kamenné obklady také akumulační schopnost a prodlužují dobu sálání tepla z kamen. Barevné varianty umožňují lépe sladit krbová kamna s interiérem domu či bytu. Struktura každého kamenného obkladu je navíc originál a každá kamna jsou tak unikátním kusem.

Všechna kamna se budu vyrábět v Bohumíně?

Radek Pilch, produktový manažer VIADRUS a.s.

Radek Pilch,
produktový manažer VIADRUS a.s.

Pochází z Ostravy, problematice krbových kamen se věnoval už při studiu na VŠ, po ukončení studií pracoval 8 let ve společnosti Romotop. Do VIADRUSu nastoupil v roce 2015, kdy začal budovat divizi krbových a peletových kamen.

Ano, bude se jednat o ryze český výrobek, do kterého promítáme naše dlouholeté zkušenosti v oborech slévárenství a zpracování kovů. Samozřejmě, že exotické materiály na obklady dovážíme ze zahraničí, ale samotná výroba, vývoj i testování probíhá v našich halách v Bohumíně. Věříme, že se nám podaří zaujmout v segmentu krbových kamen pevné místo nejen na tuzemském trhu, kde má značka VIADRUS velmi dobrou pověst spolehlivých kotlů.

Krbová kamna VIADRUS ECHEDO mají rošt z kvalitní litiny a oceloplechové těleso spalovací komory s žárobetonovou vyzdívkou. Kusové dřevo spalují s účinností převyšující 80 %.
Krbová kamna VIADRUS ECHEDO mají rošt z kvalitní litiny a oceloplechové těleso spalovací komory s žárobetonovou vyzdívkou. Kusové dřevo spalují s účinností převyšující 80 %.
 
 
Reklama