Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Viadrus rozšiřuje výrobu, vstupuje na trh s novými výrobky - interiérovými kamny

Výrobce kotlů VIADRUS zahajuje ve svém areálu v Bohumíně výrobu nového sortimentu. Po roce vývoje a přípravy technologie začíná vyrábět krbová a peletová kamna v různých modifikacích, se kterými chce uspět jak v České republice, tak v zahraničí. Investice v objemu cca 20 milionů korun přinesla i nová pracovní místa.

„Jedná se o ryze český výrobek, do kterého promítáme naše dlouholeté zkušenosti v oborech slévárenství a zpracování kovů. Samozřejmě, že exotické materiály na obklady dovážíme ze zahraničí, ale samotná výroba, vývoj i testování probíhá v našich halách v Bohumíně. Věříme, že se nám podaří zaujmout v segmentu krbových a peletových kamen pevné místo nejen na tuzemském trhu, kde má značka VIADRUS dobrou pověst spolehlivých kotlů,“ uvedl Roman Sikora, generální ředitel společnosti VIADRUS a. s.

Zatímco kotle jsou v domácnostech obvykle umístěny ve sklepích a technických místnostech, nové výrobky společnosti VIADRUS budou součástí interiérů. Firma už má potřebné certifikáty nutné pro prodej v tuzemsku a Evropě. Zatím vyrobila 90 kusů krbových a peletových kamen, které jsou určeny pro obchodní partnery k odzkoušení. Následovat bude zahájení sériové výroby a během srpna zároveň i zahájení prodeje. Do konce roku chce závod vyrobit 1500 kusů. V příštím roce by kapacita měla dosáhnout 4000 kusů, v dalších letech je v plánu rozšíření výroby až na 18 tisíc kusů ročně.

Všechny výrobní procesy, od dělení plechů, ohýbání, zakružování, opracování dílů, svařování, lakování až po montáž se podařilo umístit ve stávajících prostorech podniku a nevyužitých halách z dřívější éry ŽDB a.s. Na přípravě a výrobě krbových a peletových kamen se v současné době podílí zhruba 30 zaměstnanců, z toho 10 bylo nově přijatých. S rozjezdem produkce se předpokládá vytvoření minimálně dalších 20 nových pracovních míst.

„Zaměřili jsme se na celkově kvalitní provedení a zpracování detailů našich kamen. Prototypy jsme již představili na prvních veletrzích a pozitivní reakce návštěvníků nám dávají signál, že jsme se vydali dobrým směrem a podařilo se nám vytvořit opravdu kvalitní kamna za cenu přijatelnou nejen na západních trzích, ale také v tuzemsku. Určitě nechceme konkurovat cenou dovozcům levných kamen z východní Evropy a Asie, ale míříme mezi střední třídu topidel. V této kategorii chceme zaujmout nadstandardním zpracováním i zajímavým designem,“ dodává Radek Pilch, produktový manažer pro krbová a peletová kamna společnosti VIADRUS. Podnik už vyjednává se skandinávským zákazníkem a chtěl by proniknout také do Německa a Francie.

Krbová kamna bude VIADRUS vyrábět v univerzálním rozsahu regulovatelného výkonu v rozmezí 3 – 8 kW, což je rozsah vhodný pro naprostou většinu rodinných domů. Kromě základní celoplechové varianty budou kamna v nabídce také s přírodními obklady v různých barevných variantách. Struktura každého kamenného obkladu je navíc originál a každá kamna jsou tak unikátním kusem. Kromě klasických kamen na spalování kusového dřeva se budou v Bohumíně vyrábět i automatická peletová kamna s integrovaným zásobníkem a regulovatelným výkonem.




 
 
Reklama