Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

SmartFire – automat na pelety emisní třídy 5 a ekodesign

Kotel HKS Lazar – peletový kotel SmartFire je registrován pro dotace 2016 až 2020. Jako jeden z mála kotlů má ekvitermní regulátor s dotykovou obrazovkou a pohodlný čisticí mechanismus pro čištění výměníku kotle.

HKS Lazar – moderní tepelná technika

Kotle SmartFire (SF11, SF15, SF22) splňují emisní limity v 5. třídě a zároveň požadavky na EcoDesign. Jedná se o výjimečný kotel z pohledu cena kontra výbava. To, co u nás je za standardní cenu, je u většiny kotlů za příplatek.

Od konkurence se lišíme také plně vybaveným regulátorem ecoTOUCH 800 s dotykovou obrazovkou. Moduluje výkon kotle a ventilátoru dle požadavku objektu a navíc řídí nabíjení akumulační nádoby, výrobu TUV a 2 okruhy ústředního vytápění ekvitermně.

Jak vybrat kotel, pozor na čištění kotle

Všechny kotle splňující ecoDesing mají velmi vyrovnané hodnoty týkající se emisí a účinnosti. Pro uživatele pak zbývá další důležitý parametr – pohodlnost obsluhy kotle. Na trhu jsou právě v této výbavě velké rozdíly… Mnoho výrobců v základní výbavě dodává pouze kotel, který se umí sám zapálit a vyhasnout. Čištění výměníku, čištění palivového hořáku – tedy mechanismy, které výrazně zvyšují komfort obsluhy kotle, jsou většinou za příplatek. Není pochyb o tom, že čistit kotel ručně každých cca 7 dnů je otravné a nepohodlné…

Kotle SmartFire mají vše v základní výbavě a k tomu regulátor s dotykovou obrazovkou, který se postará nejen o chod kotle, ale také o váš topný systém. Myslíme na vaše pohodlí.


Výhody kotlů SmartFire

  • Automatické čištění hořáku
  • Automatický zápal a vyhasnutí
  • Automatické čištění výměníku (SF11)
  • Mechanismus pro čištění výměníku (SF15, 22)
  • Keramický zapalovač se spotřebou jen 200 W
  • Ekvitermní Regulátor ecoTOUCH 810 s modulovaným řízením výkonu fuzzy-logic
  • Regulátor je připraven na ovládání pneumatického ovladače pro externí úložiště paliva
  • Záruka na výměník kotle 5 let
  • Za příplatek: Lambda sonda, wi-fi modul ecoNET 300, pokojový panel ecoTOUCH 200, integrované pneumatické podávání paliva z externího zásobníku.

Nízká spotřeba elektřiny

Typ kotleMax
[kWh]
Min
[kWh]
Stand by
[kWh]
SmartFire 110,0430,0200,004
SmartFire 11 s lambda sondou0,0550,0310,005
SmartFire 150,0480,0280,004
SmartFire 15 s lambda sondou0,0600,0400,005
SmartFire 220,0850,0380,004
SmartFire 22 s lambda sondou0,0980,0500,005

Emisní třída č. 5 dle 303-5: 2012
Splňuje parametry pro EkoDesign
Certifikované palivo: pelety

SVT kódy : SF11 - SVT21213, SF15 - SVT7071, SVT20937, SF22 - SVT7070, SVT20938


Regulátor ecoTOUCH 810 (v základní ceně)

Funkce související s provozem kotle

Řízení odtahového ventilátoru, podávání paliva, řízení podávání paliva z externího zásobníku, řízení zápalu a vyhasnutí, automatického čištění výměníku, automatického čištění hořáku, řízení kotlového čerpadla, nastavení času, havarijní termostat, ukazatel paliva v násypce, přepínání letního a zimního režimu. Zapnutí rezervního zdroje při vyhasnutí kotle. Signalizace přednastavených alarmů. Funkce Fuzzy-logic, která plynule řídí výkon kotle a ventilátoru dle tepelných požadavků objektu.

Funkce související s řízením kotelny



Ekvitermní režim pro topný systém 2× okruh UV, ovládání nabíjecího čerpadla TUV, týdenní program pro UV i TUV, Desinfekce TUV, ovládání cirkulačního čerpadla TUV, 2× ovládání ventilu s elektropohonem, 2× ovládání čerpadla topného okru UV, řízení nabíjení akumulační nádoby, možnost připojení 2× pokojový termostat nebo pokojový modul. Možnost připojení wifi modulu ecoNET.

 

Za příplatek modul C – rozšíření o další 2 topné okruhy


 

EcoNET 300 wifi modul

Kdykoli si můžete dokoupit wifi modul, který vám umožní být s vaším kotlem v kontaktu, i když nejste doma. Veškerá nastavení a změny můžete provádět přes váš chytrý telefon nebo tablet. Budete mít přehled, i když nebudete stát u kotle.

EcoTOUCH 200 – řiďte kotel z obývacího pokoje


Za příplatek si můžete pořídit kombinovaný ovládací panel EcoSTER TOUCH s dotykovou obrazovkou, který plní jednak funkci pokojového termostatu, ale rovněž přenáší veškeré informace o provozu kotle a umožňuje i kotel řídit a měnit jeho nastavení. Mnoho našich klientů již ke kotli chodí, jen když přikládá palivo…

Společnost HKS Lazar vyrábí automatické kotle a krbová kamna. Hlavní sortiment tvoří automatické kotle na tuhá paliva. V posledních letech se sortiment rozšířil o kotle na pelety a kotle na dřevo. Drtivou většinu sortimentu tvoří kotle s automatickým podáváním paliva.

Navíc naše společnost dodává i tepelná čerpadla vzduch/voda od českého výrobce Neota. Tepelná čerpadla mají velmi dobrý poměr cena/výkon a dodávají se v široké výkonové řadě. Tepelná čerpadla NeoRé se vyrábí i v provedení High-power pro vyšší teploty topné vody. Standardně jsou dodávána s elektrokotlem, ekvitermní regulací včetně wifi modulu pro ovládání telefonem nebo tabletem. Samozřejmostí je české textové menu.

 
 
Reklama