Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Krbové vložky pro vytápění pasivních a nízkoenergetických domů

Vytápění dřevem je ekologické a ekonomické. Čím víc se snižuje energetická náročnost domů, tím víc se do interiérů vrací krby nebo kamna na dřevo, které mají optimalizovaný výkon. Dům dokážou vyhřát za nízkou cenu a současně vytvořit tepelnou pohodu. Do pasivních a nízkoenergetických domů jsou určené speciální řady krbových vložek. Jaké řešení přináší?

Krbové vložky do pasivních domů

Pasivní domy mají ze své podstaty velmi nízké nároky na vytápění. S nadsázkou řečeno, dokáže je vytopit i žárovka. V našich klimatických podmínkách se ale v zimě bez zdroje tepla neobejdou. Pro vytápění pasivních nebo nízkoenergetických budov, ve kterých se provádí tzv. Blower Door test zjišťující těsnost obálky, byla stvořena řada krbových vložek BeF Passive.

Tyto krbové vložky se vyznačují maximální těsností topeniště, nízkým výkonem a současně vysokou účinností. Topeniště krbových vložek BeF Passive je vyloženo masivním akumulačním materiálem Carcon, který optimalizuje tok spalin a zajišťuje dokonalé spalování topiva. Výhodou těchto krbových vložek je proto nízká spotřeba dřeva. Současně splňují i přísné evropské limity na emise.

Krbové vložky pro nízkoenergetické domy

Pokud je váš dům postavený v nízkoenergetickém standardu, zvolte pro vytápění krbové vložky z řady BeF Flat, které mají výkon od 3 do 6 kW optimalizovaný právě pro úsporné domy. Velké prosklení krbových vložek umožňuje sledovat nerušeně oheň. Výhodou je, že současně zabírají málo místa v prostoru. Konkrétně tato řada zahrnuje i třístranné vložky BeF Flat 6 CBeF Flat L nebo průhledové krbové vložky BeF Flat twin.

Další variantu pro vytápění nízkoenergetických domů představuje krbová vložka BeF Trend 6, která je k dispozici v klasické rovné, rohovétřístranné variantě. Tato krbová vložka už má na rozdíl od řady BeF Flat hlubší topeniště, ale přináší nízký výkon, který nízkoenergetické stavby vyžadují, aby nedocházelo k přetápění interiéru.

Potřebujete poradit s výběrem krbové vložky pro pasivní nebo nízkoenergetický dům? Rádi vám budeme k dispozici.






BeF Home, s.r.o.
logo BeF Home, s.r.o.

Jsme český výrobce krbových vložek a krbových kamen. V naší nabídce naleznete jak krbové vložky s teplovodním výměníkem, tak i krbové vložky teplovzdušné, rohové i designové. Naše krby se vyznačují kvalitním zpracováním a moderním designem.