Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové krbové vložky BeF Home – nyní i pro nízkoenergetické domy

Dnes se žádný moderní dům neobejde bez vlastního krbu, který zútulní každý prostor a dotváří rodinné teplo domova. Přední český výrobce krbových vložek nyní přichází s novými, výjimečně propracovanými řadami krbových vložek s optimalizovaným výkonem jak pro nízkoenergetické domy, tak i pro budovy tepelně náročnější.

Propracované řady BeF Feel a BeF Therm

Propracované řady krbových vložek BeF FeelBeF Therm nesou stejné inovativní prvky, a i přes to jsou přece jenom rozdílné.
Výjimečné krbové vložky řady BeF Feel, jsou svou malou zástavní hloubkou ideální pro úsporné domy neoplývajícím prostorem. Nastavují tak standard pro prostorově nenáročné obestavby, které lze umístit do jakéhokoliv prostoru.
Krbové vložky řady BeF Therm jsou vhodné do malých i velkých prostor. Zahrnují i krby třístranné a krby širokoúhlých rozměrů, tudíž jejich využití má velice široké spektrum.

Inovativní konstrukční prvky

Vývoj krbových vložek jde stále kupředu, podívejme se, v čem se tyto krby liší:

  • Nový výsuvný systém zajišťuje plynulý, snadněji ovládaný posun dveří, a hlavně dokonale bezhlučný provoz. Toto řešení je nejkomfortnějším provedením, jaké tu ještě nebylo. Je vybaven protizávažím, které má vlastní vodící osy. Propracovaný přítlak dveří zajišťuje dokonalou těsnost topeniště. Tento pojezd je nejlepší ve všech ohledech na Evropském trhu.
  • Invenci naleznete i ve zpracování oplachu skla, které je díky tomu bezchybně čisté. Přivedený vzduch do krbové vložky je veden přes záda a nahřívací komory. Ty zajišťují vyšší teplotu přivedeného vzduchu pro oplach skla a pomalejší proudění. Sklo bez nečistot není jediná výhoda tohoto revolučního systému. Oplach skla je tím méně náchylný na vysoký tah v komíně, který je v dnešní době častým problémem.
  • Revoluční je i nový, jiný tvar spalovacích komor, které jsou konstruované na základě aerodynamických testů. Tím je dosaženo dokonalého modelu proudění spalin. Strukturovaný aktivní povrch carconů zachycuje partikulární částice s následným dopalováním.
  • Oproti starším modelům je v ohništi masivnější vrstva akumulačního materiálu carconu, který byl speciálně vyvinut pro naši firmu, a to až o 100 %. Díky tomuto nejmasivnějšímu materiálu na trhu, vydrží déle nahřáté topeniště, a to až 12hodin.
  • Zvětšený prostor topeniště napomáhá komfortnějšímu přikládání paliva.

V základním provedení je vždy samozřejmě i externí přívod vzduchu, jednoduché řízení celého spalování a kůží obšitá klička, díky které nemusíte používat rukavici při přikládání.

Krbové vložky BeF Feel 9 CL CP
Krbové vložky BeF Feel 9 CL CP
Krbové vložky BeF Therm 8
Krbové vložky BeF Therm 8

Krbové vložky BeF Therm V 8 CL CP
Krbové vložky BeF Therm V 8 CL CP
Krbové vložky BeF Therm V 6 C
Krbové vložky BeF Therm V 6 C


BeF Home, s.r.o.
logo BeF Home, s.r.o.

Jsme český výrobce krbových vložek a krbových kamen. V naší nabídce naleznete jak krbové vložky s teplovodním výměníkem, tak i krbové vložky teplovzdušné, rohové i designové. Naše krby se vyznačují kvalitním zpracováním a moderním designem.