Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nejlevnější český automatický kotel na uhlí v Ekodesignu

BENEKOVterm uvádí v prosinci 2016 na trh svůj nejnovější model automatického kotle, nazvaný BENEKOV B20. Tato novinka má výborný předpoklad pro rychlý úspěch na trhu. Zaváděcí cena platná první tři měsíce je pouhých 59.990,- Kč bez DPH.

Technické parametry kotel řadí mezi špičku v segmentu automatických kotlů na uhlí pro rodinné domy. Účinnost je až 94 % při spalování hnědého uhlí ořech 2. Emise při spalování obou certifikovaných paliv (hnědé uhlí a dřevní pelety) splňují parametry Ekodesignu. Na pořízení kotle tak je možno získat dotaci až 120.000 Kč.

Po technické stránce kotel odpovídá tradičně vysokému standardu výrobků z Benekovu. Hořák je univerzální a při přechodu z uhlí na pelety nebo zpět nemusí uživatel měnit žádné mechanické díly kotle. Zásobník paliva 280 litrů vydrží 3 až 5 dní provozu. Příkon celého zařízení je pouhých 33 W.

Řídící jednotka kotle BENEKOV EM800 R3 umožňuje ekvitermní řízení jednoho topného okruhu.

Kotel nelze vybavit odpopelňovačem nebo automatickým čištěním výměníku, které jsou dostupné u kotlů BENEKOV řady C. Proti nejúspěšnějšímu modelu firmy BENEKOV, kotli C27 má novinka BENEKOV B20 menší popelník. Zjednodušení konstrukce, které snižuje množství dostupných funkcí kotle se odráží v mimořádně příznivé ceně. V době zavedení na trh se jedná o nejlevnější český automatický kotel na uhlí a pelety, který splňuje parametry Ekodesignu.

Model B20 je ideální pro zákazníka, který nahrazuje starý zdroj v soustavě s jedním topným okruhem. Ke kotli je dodáván paket číslo 16. Při jeho použití poskytuje výrobce prodlouženou záruku. Na přání lze zvolit k ovládání kotle pokojový termostat s dotykovým displejem (ecoSTER TOUCH BN) a řídící jednotku lze na přání napojit na internet a kotel následně ovládat pomocí vzdáleného přístupu (ecoNET BN).

Novinka je dostupná v obchodní síti Benekov od ledna 2017 a kotel bude poprvé veřejně prezentován na výstavě Infotherma 2017 v Ostravě.

Více informací naleznete na www.benekov.com

 
 
Reklama