Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Poznejte výhody plynových krbů

Když se řekne krb, řada z nás si představí romantické večery s blízkými nebo relaxaci po náročném dni v práci, kupříkladu se sklenkou dobrého vína a oblíbenou knihou. Ke krbům patří mihotání plamenů, příjemné teplo, ale také štípání a nošení dřeva, případně nepořádek. A právě tyto neduhy smazávají krby na plyn.


Pokud tedy toužíte mít ve vašem obývacím pokoji, pracovně nebo ložnici krb a současně nejste fanouškem štípání dřeva nebo zatápění, jsou plynové krby určeny právě vám. Krom toho, že si nebudete muset lámat hlavu s uskladněním paliva, štípáním dřeva nebo prachem, vám nabídnou velmi komfortní provoz. Postačí, když se například po návratu ze zaměstnání usadíte na pohovku, stisknete tlačítko dálkového ovladače a v mžiku se můžete začít těšit z pohledu do hořícího ohně, které bude přibližně po patnácti minutách následovat také příjemné teplo.


Zatímco u plynového kotle se na design příliš nehledí a očekáváme od něj pouze topný výkon, v případě krbu hraje vzhled zásadní roli. Případní zájemci mohou vybírat z velmi dlouhé řady krbových vložek, mezi kterými jsou modely s rovným, rohovým, třístranným a dokonce také průhledovým prosklením, které se často využívají v příčkách mezi jednotlivými místnostmi, případně k předělení obývacího pokoje na jídelnu a relaxační část. Na výslednou atmosféru má velký vliv také samotný průběh hoření. Kvalitní krbové vložky s moderními hořáky dnes nabídnou plamínky, které působí velmi věrohodně a nezkušené oko na první pohled nepozná, zda-li v krbu hoří plyn či dřevo. Tomu také napomáhají keramická polena velmi realistického vzhledu. Značka DRU pak u svých vlajkových modelů nabízí 3D hořáky integrované přímo do těchto polen, díky čemuž je výsledný dojem jednoduše dokonalý.

Zaujaly vás krby na plyn a rádi byste si je prohlédli na vlastní oči? Řešení nabízí vzorková prodejna společnosti KRBY - KAMNA TURYNA, kterou naleznete ve středočeských Pečkách. Místní krbaři vám nejen odborně poradí, ale také krb v případě zájmu profesionálně postaví.




 
 
Reklama