Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

VIADRUS E68 – ekologický kotel pro budoucnost s kotlíkovou dotací

Po kotli U68 představuje společnost Viadrus jeho „mladšího bratra“ - E68. Nabízí elektronické ovládání a ventilátor.

S novou vlnou kotlíkových dotací, která se spustí na začátku příštího roku, přichází společnost Viadrus s novinkou na trhu v podobě elektronicky řízeného zplynovacího kotle s označením E68. Vzhledem k tomu, že splňuje veškerá pravidla evropské legislativy, tak na něj lidé mohou dostat kotlíkové dotace v současné druhé nebo chystané třetí vlně. „Kotel je z většiny podobný modelu U68, který jsme představili na podzim. Má ale navíc elektronicky ovládaný ventilátor na podporu hoření, díky čemuž získal certifikaci na novou vlnu dotací,“ podotkl marketingový manažer Viadrusu David Grendysa.

Nový model litinového kotle na pevná paliva, který je určený k ekologickému spalování kusového dřeva zplynovacím způsobem, splňuje pátou emisní třídu a podmínky „Ekodesign“. Nabízí také desetiletou záruku na litinové těleso a je možné ho použít pouze pro uzavřené systémy s nuceným oběhem topné vody. Elektronická řídící jednotka umí mimo jiné ovládat také ohřev teplé vody nebo „nabíjení“ akumulační nádoby.

Viadrus E68 může mít podle počtu článků výkon 15 až 34 kW. „Tento kotel je ideální náhradou pro lidi se staršími dosluhujícími kotli, které nesplňují ekologické limity. Velkou výhodou je možnost zisku kotlíkové dotace. Díky shodným připojovacím rozměrům je jednoduchá výměna například za starší kotel U26,“ podotkl Grendysa.

Upozornil také na to, že ve druhém čtvrtletí příštího roku uvede Viadrus na trh další kotel s označením A68, který bude plně automatický, tedy i s podavačem a automatickým zapalováním paliva – dřevních pelet.

Nový model litinového kotle na pevná paliva Viadrus E68
Nový model litinového kotle na pevná paliva Viadrus E68
Přednosti kotle Viadrus E68:
  • splňuje emisní třídu 5 dle ČSN EN 303-5
  • splňuje Ekodesign
  • účinnost až 90 %
  • ekologický provoz
  • vysoká životnost českého litinového výměníku
  • 10 let záruka na litinové těleso
  • výkon podle počtu článků
  • jednoduchá obsluha a údržba
  • připojovací rozměry shodné se starším modelem U26
  • snadno ovladatelná řídící jednotka s grafickým displejem
  • 5-9 článková verze v ČR zařazena do kotlíkových dotací

O společnosti Viadrus
VIADRUS a.s. v současnosti patří mezi významné hráče na evropském topenářském trhu. Ve firmě se ročně cca 40 tisíc kotlů a 500 tisíc radiátorových článků.
Společnost staví na dlouhé tradici – letos to bylo přesně 130 lety, kdy byl v tehdejších Hahnových železárnách v Bohumíně zahájen provoz slévárny šedé litiny. „Na slavných historických základech stavíme moderní firmu s progresivním topenářským sortimentem, která sbírá ocenění za inovativní výrobky. Firmu, která jako jediná na českém trhu dokázala skloubit staletími prověřené kvality litinové výroby s moderními požadavky na ekodesign, špičkové emisní třídy a využití biomasy k vytápění,“ uvedl generální ředitel společnosti Viadrus Petr Teichmann.

 
 
Reklama