Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ocenění Viadrusu z Infothermy 2019 i nový model na pelety

Tématu novinek ve vytápění se věnoval i nejdůležitější český oborový veletrh Infotherma 2019, který se uskutečnil koncem ledna v Ostravě. Zde Viadrus představil kompletní řadu kotlů na tuhá paliva modelové řady 68.


Prvním modelem byl Hercules U68, který získal bronzové ocenění v soutěži Top výrobky Infothermy, a uspěl v konkurenci tepelných čerpadel a klimatizací.

Druhou novinkou pak byl Hercules E68, nejmodernější litinový kotel na pevná paliva, který funguje na principu ekologického zplynování kusového dřeva. „Kotel je podobný oceněnému modelu U68. Má ale navíc elektronicky ovládaný ventilátor na podporu hoření, díky čemuž získal certifikaci na novou vlnu dotací,“ podotkl marketingový manažer Viadrusu David Grendysa.

Poslední žhavou novinkou bohumínského výrobce je pak plně automatický kotel na pelety s označením Hercules A68, který Viadrus uvede na trh ve 2. čtvrtletí letošního roku.

Kromě kotlů, Viadrus představil i novinku z netopenářského sortimentu, a to venkovní litinové ohniště ViaGrill 800, které rovněž poutalo velkou pozornost návštěvníků.

Zájem zákazníků o nové výrobky byl enormní, každý den jsme obsloužili kolem 500 návštěvníků. Nové kotle představíme i v březnu na veletrhu Coneco/Racionegia v Bratislavě,“ zhodnotil účast na Infothermě D.Grendysa.

 
 
Reklama