Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Danfoss - rozšíření nabídky předávacích stanic

V letošním roce rozšířil Danfoss v České republice svoji nabídku pro oblast vytápění a ohřev teplé vody o nové řešení konstrukce předávacích stanic. Tato nová produktová skupina je vyráběna v polském výrobním závodě LPM, který má s touto výrobou bohaté zkušenosti.

Při realizaci předávací stanice se řešila velikost rámu a následně umístění komponentů v rámu.

Novým pojetím Červeného rámu je při realizaci již připravena optimální velikost rámu a jsou do rámu osazovány jednotlivé komponenty. Vzhledem ke konstrukci rámu je předběžně už známa poloha a umístění jednotlivých komponentů.

Proč použití Červeného rámu.

  • Jednodušší návrh předávací stanice.
  • Přehledné uspořádání potrubí a komponentů.
  • Potrubí a komponenty jsou upevněny na profily SIKLA, které lze rychle a jednoduše přizpůsobit novým požadavkům při změně počtu nebo polohy komponentů na předávací stanici.
  • Snadný přístup ke všem komponentům pro servisní zásah, jednoduchá demontáž a montáž komponentů

Konstrukce předávací stanice :

Předávací stanice může být provedena pro vytápění nebo pro ohřev teplé vody a nebo pro vytápění a ohřev teplé vody. Tj. pro jeden nebo dva cirkulační obvody.

Hlavní konstrukcí předávací stanice je tzv. hlavní červený rám, který se skládá ze dvou rámů. Vertikálního zadního rámu a horizontálního spodního rámu, který je připojen k spodní straně vertikálního zadního rámu. Tyto rámy jsou proti sobě ve tvaru písmene L.

Konstrukce rámu je z uzavřených ocelových profilů, které jsou řezány a spojovány pod úhlem 45°. Na konstrukci rámů je nanášena prášková barva pro optimální vzhled povrchu profilů.

Upevňovací místa:

Upevnění potrubí je rozdílné a variabilní ve vertikální a horizontálním rámu.

V horizontálním rámu je potrubí upevňováno přes objímky a závitové tyče na profily SIKLA, které umožňují při montáži stranový posun a jsou osazovány dle rozteče a vzdáleností potrubí.

Ve vertikálním rámu je potrubí upevňováno přes objímky a závitové tyče na profily tvaru U, které jsou připevněny na příhradovou konstrukci profilů. Závitové tyče jsou upevněny přes závitové matky. Profily tvaru U jsou rozmístěny dle polohy a vzdálenosti potrubí.

Tato variabilnost upevnění umožňuje kdykoliv změnit při výrobě stanice vzdálenosti mezi potrubím a rámem.

Vývody potrubí primérní a sekundární strany jsou vyvedena vertikálně a zde jsou zakončena uzávěry.

Usazení rámu na podlahu:

Na spodní straně horizontálního rámu jsou osazeny nohy.

Nohy lze seřizovat výškově a tak lze rám usadit do horizontální polohy i když podlaha není pod stanicí v optimální poloze. Na spodní straně nohou je osazena gumová podložka pro zabránění přenosu vibracím a rázům do konstrukce podlahy pod stanicí.

Kabeláž:

Kabely od elektrických komponentů jsou flexibilně ukryté do flexibilních krytů a lze je kdykoliv demontovat a nově zamontovat. Konstrukce rámu umožňuje variabilně umístit a připevnit elektroskříň s regulací.

Velikost rámů:

V současné době jsou nabízeny čtyři velikosti rámů.

Izolace:

Konstrukce rámu umožňuje lehký přístup k potrubí, armaturám, zrychluje a zjednodušuje montáž izolace.

Výhody použití Červeného rámu :

  • Výměník je osazen na přední straně rámu - nejvhodnější řešení.
  • Přehledné uspořádání potrubí a komponentů
  • Více než bezproblémově pro servis ( např. čištění filtru )
  • Snadný přístup ke všem komponentům pro servisní zásah, jednoduchá demontáž a montáž komponentů
  • Nejoptimálnější montáž s menším počtem komponentům

Konstrukce stanice představuje zvýšení komfortu pro uživatele a zlepšení hospodárnosti vytápění a přípravy teplé vody pro bytové a průmyslové objekty.


DANFOSS, s. r. o.
logo DANFOSS, s. r. o.

Danfoss nabízí: regulační prvky pro CZT, termostatické hlavice, ventilová tělesa a šroubení, armatury pro vyvážení soustav v rezidenčních a komerčních budovách, produkty pro chytré vytápění - ovládání radiátorů a podlahového vytápění vzdáleně přes ...