Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

'A' pro produkty Danfoss za energetickou účinnost - RA2000

V Danfossu jsme hrdí na to být mezi prvními, kterým bylo přiděleno ohodnocení A. Do přezkoušení jsme zařadili 3 termostatické hlavice a všechny tři vyhovují přísným kritériím TELL.

TELL - známka termostatické účinnosti - jedná se o nový standard a systém klasifikace produktů podle Evropského průmyslu radiátorových ventilů. Tento systém byl vytvořen v závislosti na vzrůstající potřebě ze strany zákazníků v Evropě i ve světě po informacích a poradenství v průběhu nákupního rozhodování a na potřebách průmyslu podporovat úsporné využití energie.

Systém značení je založen na zkouškách evropské shody termostatických radiátorových ventilů na základě normy EN215, kdy jsou zkoušky prováděny nezávislými a akreditovanými laboratořemi.

Při přípravě systému klasifikace, se Evropský průmysl termostatických ventilů řídil následujícími zásadami:

  • uživatel nebo provozovatel musí být schopen rozeznat okamžitě aktuální úsporu, jestliže jsou instalovány ventily vyšší kvality
  • systém hodnocení musí stanovovat mezinárodní normy
  • systém hodnocení musí být jednoduchý a srozumitelný

Zákazníci firmy Danfoss se setkají v budoucnosti se značkou ohodnocení energetické účinnosti na obalech produktů, v technické literatuře a při online komunikaci. To představuje usnadnění jak pro instalatéry, tak pro koncové uživatele, kdy budou sami schopni rychle určit energetickou účinnost výrobku.

Je to samozřejmě záměr společnosti Danfoss dosáhnout bodového ohodnocení A pro více výrobků.





DANFOSS, s. r. o.
logo DANFOSS, s. r. o.

Danfoss nabízí: regulační prvky pro CZT, termostatické hlavice, ventilová tělesa a šroubení, armatury pro vyvážení soustav v rezidenčních a komerčních budovách, produkty pro chytré vytápění - ovládání radiátorů a podlahového vytápění vzdáleně přes ...