Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pyromat Eco od firmy Köb

Domácí původ, CO2 neutrální spalování a možnost předzásobení - to vše dělá ze dřeva atraktivní alternativu k vytápění plynem nebo topným olejem. Toto domácí palivo neustále dorůstá a jeho uživatelé jsou nezávislí na fosilních nosičích energie. Neutrálně spaluje CO2 a nezatěžuje ovzduší emisemi. Navíc je dřevo k dispozici po celý rok bez ohledu na povětrnostní podmínky a lze si udělat jeho zásoby. Moderní kotle na dřevo od firmy Viessmann využívají dřevo efektivně a ekologicky.

Kotle na kusové dřevo s novou regulací ovládanou pomocí menu pro komfortní obsluhu

Pyromat ECO vyvinula firma Köb z koncernu Viessmann, která se specializuje na kotle na dřevo. Novou regulací Ecotronic poskytuje nejvyšší komfort obsluhy při vytápění kusovým dřevem, dřevěnými briketami a dřevním odpadem. Narozdíl od původního provedení kotle Pyromat ECO je nová obslužná jednotka nyní integrována do kotle.

Velký grafický displej nové regulace Ecotronic má skleněný kryt odolný proti nárazům. Čitelně se na něm zobrazují všechny informace. Intuitivní obslužnost a víceřádkový displej s nekódovaným textem zaručí rychlou navigaci prostřednictvím různých menu. Vedení podle menu odpovídá obslužné jednotce, která byla u kompaktních přístrojů na plyn, olej a tepelných čerpadel Viessmann představena na veletrhu ISH v roce 2009 a zavedena na trhu. Všechno se pohodlně nastavuje přes obslužný kříž, podobně jako u ostatní moderní elektroniky, jako třeba mobilních telefonů.

Pomocí sběrnice KM-BUS lze novou regulaci navíc vybavit rozšiřovacími moduly pro ovládání až tří topných okruhů, popř. dvou okruhů směšovačů a přípravu teplé vody. Mimoto je kompatibilní s příslušenstvím z kompletního programu Viessmann. Bez problémů lze kotel Pyromat ECO kombinovat s termickým solárním zařízením a využívat jej jako provoz s druhým zdrojem.

Efektivní dřevozplyňující kotel

Pyromat ECO je v nabídce s výkony od 35 do 170 kW. Hodí se zejména pro použití v objektech s vyšší spotřebou tepla jako např. rodinné domy pro dvě a více rodin a podnikatelské objekty. Velká plnicí komora (185 až 500 litrů) se plní shora, pojme podle velikosti kotle půlmetrová, popř. metrová polena a umožňuje podle druhu dřeva a kapacity kotle dobu hoření asi šest až osm hodin. Jeho spalování je odolné vůči rušivým materiálům, jako jsou šrouby a hřebíky, které se často objevují v odpadovém dřevě.


Kotel Pyromat ECO je v nabídce s výkony od 35 do 170 kW. U větších výkonů pojme kotel i metrová polena.
 
Kusové dřevo, dřevěné brikety a dřevní odpad # dřevozplyňující kotel se hodí na různá dřevěná paliva. Dodatečně lze připojit i olejový hořák.

Efektivní využití paliva zajišťuje lambda sonda a čidlo teploty spalin. V závislosti na aktuálním poměru dřevoplyn/vzduch a teplotě spalin dochází k regulaci díky sacímu ventilátoru přívodem spalovacího vzduchu. Tak dosahuje Pyromat ECO vysoké účinnosti až 92%. Management nabíjení zásobníku integrovaný v regulaci Ecotronic umožňuje navíc inteligentní využití zbytkového tepla z kotlové vody během fáze vyhoření. Tím dosahuje dřevozplyňující kotel vyššího výtěžku tepla - až 9 % na vyhoření.


Nejvyšší komfort obsluhy při vytápění kusovým dřevem: Nová obslužná jednotka
kotle Pyromat ECO odpovídá nyní regulaci Vitotronic zavedené roku 2009.

Možnost provozování s přídavným olejovým hořákem

Pyromat ECO se dá navíc provozovat i na topný olej. Pro překlenutí období nepřítomnosti - například dovolená, kdy není možné ruční plnění kusového dřeva - lze namontovat olejový hořák. Důležité přípojky jsou již připraveny.

Časově úsporná montáž, údržba a servis

Pyromat ECO umožňuje zapojení do připravených zástrček, například zařízení na zvýšení teploty vratné vody, které je namontované na kotli, šetří dobu montáže a tím i náklady.


VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.