Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Aplikace ViStart – uvedení do provozu pomocí čtyř jednoduchých kroků

Jednoduché, rychlé a bezpečné uvedení nového topného kotle do provozu je nyní možné za pomoci nové aplikace ViStart. Tento nástroj k použití pro váš smartphone vám usnadní uvedení do provozu, takže výrazně snižuje dobu instalace až do předání provozovateli zařízení a dá se využít prakticky bez jakýchkoliv předběžných znalostí.

Ve čtyřech krocích Vás aplikace provede procedurou uvedení do provozu:

  • Vyberte ze seznamu topné zařízení, které se má uvést do provozu (aktuálně platí pro nové kotle Vitodens řady 200), uvolněte na regulaci WiFi-Access-Point a aplikace automaticky vytvoří přímé spojení se zařízením. Vzhledem k integrovanému WiFi-Access-Point není potřeba internetové spojení.

  • Po zadání názvu sítě a hesla se objeví přehledný seznam. Ke kontrole se zobrazí sériové číslo topného zařízení, které se potvrdí pomocí příkazu „pokračovat“.

  • Poté se postupně snímají a nastavují veškeré parametry jako např. systémový tlak, topné křivky, název topných okruhů a časové programy.

  • Zařízení běží. Na závěr lze vytvořit předávací protokol se všemi nastaveními, který je možné rozeslat – ať už pro vlastní dokumentaci nebo zákazníkovi.

Stažení zdarma

V současné době se dá aplikace ViStart použít k uvedení do provozu u všech plynových kondenzačních kotlů Vitodens řady 200 nové generace. Postupně se doplní o další topná zařízení, která přijdou na trh s novou elektronickou platformou. Aplikaci si můžete zdarma stáhnout z Apple App Store a Google Play Store a nainstalovat na smartphonu.

Výhody pro obchodní partnery

  • Kompletně vedený proces uvedení do provozu.
  • Není nutné internetové spojení a rozhraní Optolink.
  • Pro smartphony a tablety (iOS a Android).
  • Lze nastavit systémový tlak, topné křivky, časové programy.
  • Předávací protokol se všemi nastaveními ke stažení, zálohou a sdílení.
Aplikace ViStart
Krok 1 – Aplikace zobrazí všechna zařízení, která mohou být uvedena do provozu.
Krok 2 – S volbou požadovaného topného zařízení se automaticky vytvoří spojení.
Krok 3 – Ke kontrole se zobrazí sériové číslo a potvrdí se přes příkaz „pokračovat“.
Krok 4 – Na závěr uvedení do provozu lze vypracovat přejímací protokol se všemi nastaveními.

VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.