Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panasonic představil stylovou podlahovou konzolu G1 pro VRF systémy

Panasonic představil stylové a vysoce funkční řešení v podobě nové podlahové konzole G1 pro VRF klimatizace. Lehká a kompaktní jednotka je určena do komerčních prostor typu kancelářských budov a její tenký profil umožňuje různé varianty montáže.

Navíc údržba konzole je mimořádně jednoduchá a nevyžaduje přítomnost specializované firmy.

  • Stylová a kompaktní, ideální pro moderní komerční prostory
  • Kompatibilní s novým WLAN adaptérem pro ovládání z cloudu
  • Samočistící funkce a dvojí směrování vzduchu

Pro zákazníky jsou k dispozici tři různé možnosti montáže – zcela viditelně na podlaze nebo na stěně, polozapuštěně v mírném výklenku nebo skrytá přímo ve stěně. Konzola G1 je vybavena funkcí dvojitého směrování proudění vzduchu, která udržuje homogenní teplotu v celé místností. V režimu chlazení je vzduch automaticky směrován vzhůru, zatímco v režimu topení je vzduch pro zajištění maximálního komfortu veden mírně dolů. Jednotky také disponují samočisticí funkci, která se automaticky zapíná podle zvoleného nastavení pomocí dálkového ovladače.

Podlahová konzola Panasonic G1
Podlahová konzola Panasonic G1

Konzola G1 je – stejně jako celá komerční řada Panasonic – kompatibilní s novým Panasonic WLAN adaptérem. Ten umožňuje bezdrátové ovládání prostřednictvím aplikace Comfort Cloud z chytrého telefonu nebo tabletu kompatibilního se systémem iOS nebo Android. Přináší snadné ovládání pro správce budov, kterým umožňuje sledovat až 200 jednotek i kdykoliv a odkudkoli nastavit teplotu. Uživatelé mohou nastavit funkce jako je týdenní plánování, směr proudění vzduchu a zapnutí/vypnutí napájení. Mohou dokonce přednastavit klima celého prostoru, což pomáhá šetřit náklady a řídit spotřebu energie.

Konzola získala prestižní ocenění iF Design Award. Porotci soutěže ocenili její minimalistický design a rozsáhlé možnosti umístění v interiéru díky tenkému profilu s hloubkou pouhých 207 mm. Líbila se rovněž nenáročnost údržby, která nevyžaduje přítomnost specializované servisní firmy. Majitelé totiž mohou jednoduše vyjmout vzduchové filtry, omýt je vodou a vložit zpět do jednotky.

Konzola G1 je k dispozici v pěti výkonnostních provedeních: 2,2k W (S-22MG1E5A), 2,8 kW (S-28MG1E5A), 3,6 kW (S-36MG1E5A), 4,5 kW (S-45MG1E5A) a 5,6 kW (S-56MG1E5A).

Pro další informace navštivte www.aircon.panasonic.eu.


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.