Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podlahové vytápění na suchý zip zjednoduší pokládku

S cílem maximálně urychlit a zjednodušit pokládku podlahového vytápění vyvinula společnost REHAU systém RAUTHERM SPEED. Kouzlo systému spočívá ve speciální oranžové topné trubce, která byla navržena s cílem optimálně ulehčit řemeslníkům práci. RAUTHERM SPEED K totiž vyniká o 30 % větší pružností v ohybu, což významně urychluje montáž a šetří čas investorovi i prováděcí firmě.

Už při výrobě je na potrubí navinut suchý zip, který dělá pokládku ještě jednodušší, ale současně spolehlivou. Trubka se pomocí suchého zipu snadno přichytí na speciální podložku a v případě potřeby se lehce upraví její směr nebo poloha. Instalaci zvládne v podstatě jeden člověk bez pomocí nářadí.


Maximální kvalita potrubí

Potrubí RAUTHERM SPEED K je vyrobeno ze zesítěného polyetylenu (PE-Xa), který má vynikající technické vlastnosti. Je velmi robustní, pevné a odolné vůči tlakům, teplotám i vzniku trhlin. Vyniká také vysokou odolností proti chemikáliím a perfektně hladké vnitřní stěny umožní bezproblémový průtok média. K propojení potrubí se používá speciální násuvná objímka bez o-kroužků, která zajistí nerozebíratelný a vysoce spolehlivý spoj, o čemž svědčí minimální počet reklamací. Což je u technologie skryté v konstrukci podlahy velmi důležité. Suchý zip se umí i nejlépe vypořádat s nejvyššími nároky na protihlukovou kročejovou izolaci, protože chybí jakékoliv upevňovací prvky, které by ji narušily.

RAUTHERM SPEED plus renova

Doplňkem, který dělá systém ještě variabilnější, je perforovaná rohož RAUTHERM SPEED plus renova, která usnadňuje pokládku potrubí RAUTHERM SPEED na bázi suchého zipu. Rohož je opatřena perforací a spodní lepicí plochou, která dobře ulpí na každém povrchu. Celková stavební výška při použití rohože je pouhých 21 mm. Proto je tato technologie přímo ideální pro rekonstrukce, nebo tam, kde potřebujete maximálně šetřit čas.




Nízké náklady a vysoký komfort

Plošné podlahové vytápění případně i chlazení je mimořádně efektivní a ekonomický způsob, jak doma udržovat příjemnou tepelnou pohodu, a přitom se nebát vysokých doplatků za energie. Systém lze napojit na jakýkoliv druh kotle, což jej dělá velmi flexibilní. Plošné vytápění „pracuje“ v principu s nižšími teplotami topné vody (až o 20 °C) než jiné systémy, a proto jsou provozní náklady nižší. Pro představu i při nízké náběhové teplotě až o 30 %, a to při zachování tepelné pohody. Je to způsobeno rovnoměrným rozložením tepla po celé místnosti. Díky tomu je plošné vytápění vhodné pro astmatiky i alergiky, protože nedochází k žádnému víření vzduchu, respektive prachu. Pro dosažení správného fungování plošného vytápění je důležitý způsob pokládky, neboť ta ovlivňuje prostup teplot na povrch podlahy, a to znamená i v místnosti. Pokládka se navrhuje pomocí počítačového programu, který určí optimální rozvržení topných smyček tak, aby voda proudila rovnoměrně po celé ploše. Pro docílení maximálního komfortu doporučuje REHAU použít v systému termostat NEA Smart, který způsobem ovládání uspokojí i ty nejnáročnější uživatele.

Další informace můžete čerpat také na www.rehau.cz





REHAU s.r.o.
logo REHAU s.r.o.

Firma REHAU nabízí prémiová řešení na bázi polymerů. Pro oblast TZB dodáváme podlahové a stěnové vytápění/chlazení – trubky a technika spojování, systémové desky, regulace, rozdělovače; rozvody studené a teplé vody - instalace pitné vody, odhlučněná ...