Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zatěsňování šroubovaných plynovodů metodou BCG

Dalším častým problémem, který musíme řešit, je utěsňování systému rozvodu plynu ve starých šroubovaných plynovodech.

Vlivem přechodu z vlhkého svítiplynu na suchý zemní plyn dochází k vysychání fermeže, jíž se napouštěla koudel v závitových spojích, a tím se stává plynovod netěsným. Ze zkušeností je známo, že zbytek plynovodu bývá „zdravý“ a není tedy potřeba jej nahrazovat novým. Řešením tohoto problému je těsnicí metoda BCG, která odstraní problémy s úniky plynu v závitových spojích plynovodu, bez jakékoliv nutnosti cokoliv bourat, kopat, vyměňovat a následně opět zazdívat, případně malovat a natírat.

Obrázek 13 – Odhad velikosti úniku pomocí pěnotvorného prostředku
Obrázek 13 – Odhad velikosti úniku pomocí pěnotvorného prostředku

Firma BaCoGa dodává pěnotvorné prostředky pro zjištění a odhad velikosti úniku i pro teploty do −15 °C.

 

Princip utěsňování systému rozvodu plynu je založen na naplnění netěsného potrubí roztokem akrylátové disperze. K netěsnosti dochází vlivem přechodu z vlhkého svítiplynu na suchý zemní plyn a tím k vysoušení fermeže, jíž se napouštěla koudel v závitových spojích. Akrylátová disperze vytvoří na vnitřní straně potrubí povlak, který chrání potrubí a v místech úniku plynu – závitových spojích plynovodu – dojde k „zalepení“ netěsného místa.

Obrázek 14a – Únik plynu
Únik plynu
Obrázek 14b – Naplnění kapalinou
Naplnění kapalinou
Obrázek 14c – Vytlačení přebytečné kapaliny
Vytlačení přebytečné kapaliny

Obrázek 14 – Princip zatěsnění šroubovaného plynovodu

Utěsňování závitových plynovodů metodou BCG mohou provádět pouze osoby, které absolvovaly předepsané školení firmy BCG Technik a ČSTZ a jsou držiteli platného osvědčení o jeho absolvování.

Postup zatěsňování šroubovaných plynovodů

Obrázek 15 – Napuštění plynovodu: Z – armatura zavřená, O – armatura otevřená, K – Kompresor (zdroj tlakového vzduchu), Č – membránové čerpadlo, ZN – zásobní nádoba, OK – odvzdušňovací kbelík
Obrázek 15 – Napuštění plynovodu:
Z – armatura zavřená, O – armatura otevřená, K – Kompresor (zdroj tlakového vzduchu), Č – membránové čerpadlo, ZN – zásobní nádoba, OK – odvzdušňovací kbelík

Přípravné práce spočívají v demontáži všech plynových spotřebičů a plynoměru a jejich náhradě servisními kulovými kohouty s bajonetovými rychlospojkami.

Dále je nutno zbavit plynovod všech mechanických nečistot napojením na zdroj tlakového vzduchu a jeho vyfoukání. Výstupní hadice se vyvede mimo budovu nebo se použije filtr, ve kterém se nečistoty zachycují.

Dalším krokem je naplnění netěsného plynovodu kapalinou BCG Gas 2000, což je v podstatě roztok akrylátových pryskyřic ve vodě (disperze).

Jednotlivé větve se postupně plní a odvzdušňují tak dlouho, dokud z odvzdušňovacích hadic na místech jednotlivých spotřebičů nezačne vytékat zatěsňovací kapalina. Plnění se provádí postupně z nejnižšího místa plynovodu (většinou od demontovaného plynoměru).

Po naplnění se celý plynovod natlakuje na 4 bary (+ na každých 10 m výšky budovy se přidá 1 bar, aby bylo zaručeno, že i na nejvyšším místě je tlak 4 bary), aby se natlačila kapalina do netěsných závitových spojů, a pod tímto tlakem se ponechá 30 minut.

Pro napouštění, udržování tlaku a vypouštění zatěsňovací kapaliny se používá membránové čerpadlo poháněné tlakovým vzduchem – viz obrázek 16.

Obrázek 16 – Membránové čerpadlo
Obrázek 16 – Membránové čerpadlo

Dalším krokem je vypuštění kapaliny z plynovodu a vytlačení přebytečné kapaliny tlakovým vzduchem pomocí mloků s pěnové gumy.

Vytlačování kapaliny se provádí postupně od nejvzdálenějšího místa. Mloky se zachycují do tzv. pasti na mloky, která se namontuje do plnicí nádoby na BCG Gas 2000.

Obrázek 17 – Mloky používané k vytlačování přebytečné těsnicí kapaliny z potrubí
Obrázek 17 – Mloky používané k vytlačování přebytečné těsnicí kapaliny z potrubí
 
Obrázek 18 – Dmychadlo, které se používá k vysoušení plynovodu
Obrázek 18 – Dmychadlo, které se používá k vysoušení plynovodu

Dalším krokem je vysoušení plynovodu, které se provádí připojením dmychadla na nejnižším místě plynovodu a profukováním plynovodu suchým vzduchem.

Tento krok trvá 1–2 hodiny podle podmínek, za jakých se vysoušení provádí. Doporučuje se provádět zatěsňování plynovodu v létě, kdy je vzduch teplý a suchý.

Po vysušení se provede tlaková zkouška a demontáž servisních kohoutů a jejich náhrada novými kulovými kohouty na plyn, protože většinou jsou namontovány nevyhovující kohouty.

Namontují se zpět plynové spotřebiče a plynoměr, provede se revize a plynovod je opět bez závad provozuschopný.

Obrázek 19 – Objekt, ve kterém bylo provedeno přetěsnění plynovodu
Obrázek 19 – Objekt, ve kterém bylo provedeno přetěsnění plynovodu
 

Zatím největší akcí v ČR bylo přetěsnění věžového bytového domu na Černokostelecké ulici v Praze 10, kterou prováděla firma Vosátka se sídlem na Praze 6.

Jednalo se o věžový dům, který má 23 podlaží, 130 bytů, z čehož bylo 110 plynofikovaných. Celá akce byla rozdělena na 5 týdnů. První týden se prováděly přípravné práce, pak se zatěsňovala každý týden jedna stoupačka. Dům byl rozdělen kvůli výšce (skoro 90 m) na 2 části, které se zatěsňovaly samostatně.


BCG Technik s.r.o.
logo BCG Technik s.r.o.

Prodej kapalných těsnicích, čisticích a ochranných prostředků značky BCG. Speciální kapaliny na zatěsňování a čištění pitné vody, rozvodů topení a plynovodů, kanalizací, bazénů, nádrží, solárních systémů. BCG Kapaliny utěsní všechny druhy potrubních ...