Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Waterkotte přichází s novou ekonomickou řadou tepelných čerpadel BasicLine

Německá společnost WATERKOTTE dodává více než 40 let na trh tepelná čerpadla s nejvyšší účinností a vyspělým řídicím systémem. Kvalita si ale žádá svoji cenu a s příchodem tepelných čerpadel vzduch–voda se cenové očekávání zákazníků přiblížilo vytápění plynovým kotlem. Při zachování vysoké účinnosti a kvalitního řízení přichází nyní firma WATERKOTTE zastoupená v Česku společností G-TERM s novou ekonomickou řadou tepelných čerpadel BasicLine.

„Řada tepelných čerpadel BasicLine neubírá nic z kvality a účinnosti stávajících jednotek z dílny WATERKOTTE, pouze neobsahuje luxusní doplňky jako je například dotykový barevný displej. Cenově jsou však tato tepelná čerpadla velmi příznivá a vyrovnají se investici do plynového vytápění,“ popisuje Petr Hoftych, manažer firmy G-TERM pro tepelná čerpadla.

Součástí řady čerpadel BasicLine jsou typy vzduch–voda i země–voda. „Jsou určena především pro rodinné domy s tepelnou ztrátou do 15 kW, což je většina domů, které se nyní v Česku staví,“ doplnil Petr Hoftych.

BasicLine Monoblock BM 7010

BasicLine Monoblock BM 7010
BasicLine Monoblock BM 7010
BasicLine Ai1 Geo
BasicLine Ai1 Geo

Tepelné čerpadlo vzduch–voda BasicLine Monoblock BM 7010 s topným výkonem 6–12 kW a topným faktorem 4,4 (při A7/W35) je určené pro kompletní venkovní instalaci. Propojení venkovní a vnitřní jednotky je realizováno hydraulickým (vodním) okruhem. Odpadá zde montáž chladírenského potrubí. Instalaci tak zvládne každý topenář a často i zákazník svépomocí. „Tepelné čerpadlo dodáme i jako stavebnici se základním návrhem a technickou pomocí při realizaci svépomocí, a to za bezkonkurenční cenu pro koncového zákazníka,“ uvedl Petr Hoftych.

BasicLine Ai1 Air

Splitová jednotka vzduch–voda s označením BasicLine Ai1 Air představuje kompletní řešení pro rodinné domy s tepelnou ztrátou až 12 kW a topným faktorem 4,5 (při A7/W35). Vnitřní jednotka obsahuje zásobník o objemu 170 litrů. Zapojení celé sestavy lze zvládnout za jeden den. Součástí je také elektrokotel o výkonu 6 kW, grafický displej a vyspělý regulátor s možností rozšíření na více topných okruhů a o solární soustavu.

BasicLine Ai1 Geo

Tepelné čerpadlo země–voda (či voda–voda) BasicLine Ai1 Geo s vestavěným zásobníkem teplé vody je cenově příznivější alternativou k typu EcoTouch. A to bez kompromisů v oblasti technických parametrů. Společně s 6 kW topnou patronou tvoří tato sestava kompletní řešení pro rodinné domy s tepelnou ztrátou do 15 kW. Topný faktor dosahuje až 6,1 (při W10/W35).

O firmách G-TERM a WATTERKOTTE

Jedním z průkopníků tepelných čerpadel v České republice byla společnost GEO-TERM, která sbírala první zkušenosti již v roce 1992. Tato firma se později spojila s dynamicky rostoucí společností HENNLICH s.r.o. a vznikla divize G-TERM. Ta od roku 2002 zastupuje na trhu v ČR německého výrobce tepelných čerpadel, firmu WATERKOTTE. I tradice firmy WATERKOTTE je pozoruhodná, byla totiž prvním výrobcem tepelných čerpadel pro rodinné domy v Evropě. Svá první tepelná čerpadla německý výrobce zkonstruoval již před 40 lety, tehdy především pro průmysl.


Více informací najdete na www.g-term.cz nebo na www.topte-levneji.cz


HENNLICH s.r.o.
logo HENNLICH s.r.o.

Systémy vytápění a chlazení s tepelnými čerpadly Waterkotte - tepelná čerpadla voda/voda, země/voda a vzduch/voda. Aplikace od rodinných domů až po profesionální řešení velkých výkonů v průmyslových objektech, administrativních budovách, hotelích, školách, ...