Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Frýdecko-Místecký veletrh se nesel v duchu stavebnictví, bydlení a také zahrady a hobby

Cech topenářů a instalatérů České republiky se prezentoval na výstavě sekcí oborovou v oblasti obnovitelných zdrojů a montážních firem v zastoupení Radomírem Myslivcem, jednatelem společnosti TOPITO s.r.o.

Cech topenářů a instalatérů České republiky na Frýdecko-Místeckém veletrhu
Cech topenářů a instalatérů České republiky na Frýdecko-Místeckém veletrhu

Po dobu výstavy probíhal doprovodný program CTI ČR, který vedl Ing. Josef Slováček, s hlavními tématy přednášek:

Efektivní rekuperace - nutná součást každé nízkoenergetické stavby.

Řízená výměna vzduchu je nutná pro zdravotně nezávadné bydlení v novostavbách i rekonstruovaných a zateplených objektech. Snížení provozních nákladů staveb s využitím rekuperace. Novinky v oboru.

Tepelné čerpadlo umí topit, chladit, ohřívat vodu a větrat, ale jak vybrat to správné?

Proč tepelné čerpadlo do novostavby nebo rekonstruovaného domu. Porovnání jednotlivých systémů, jejich dimenzování a doporučení způsobu jejich výběru.

Dotace a tepelná čerpadla. Jak vybrat tepelné čerpadlo a nespálit se.

Využití tepelných čerpadel pro ekologické, úsporné a pohodové vytápění. Možnosti dotací a doporučená kritéria, podle kterých se v široké nabídce orientovat.

Přednášky Ing. Josefa Slováčka zahájil Bohuslav Hamrozi, prezident Cechu topenářů a instalatérů ČR prezentací autorizovaného společenstva, činností cechu v návaznosti na odbornou sekci a provázanosti oblastí vytápění, vody-kanalizace, vzduchotechniky, plynu a obnovitelných zdrojů. Vyzdvihl důležitost odborného poradenství směrem ke koncovému zákazníkovi, „dobrý řemeslník by měl umět dobře poradit a nejen vykonat vaše zadání“. Závěrem společně s panem Ing. J. Slováčkem odpovídali na dotazy návštěvníků, jak co nejefektivněji vybrat a provozovat kotle na obnovitelné zdroje včetně dodržování správných zásad.


Cech topenářů a instalatérů ČR
logo Cech topenářů a instalatérů ČR

Odborné vzdělávání, kurzy a odborné publikace. Tvorba a vydávání odborných publikací Topenářské příručky, Topenářských svazků (TS) a Topenářských pravidel (TP) a cechovního časopisu pro tepelnou techniku a instalaci pod názvem CTI INFO. Účelem a cílem ...

 
 
Reklama