Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Představení tepelných čerpadel De Dietrich

Společnost BDR Thermea představuje novinku v sortimentu De Dietrich pro trh v ČR, a to tepelná čerpadla vzduch/voda. Vzduchová tepelná čerpadla mají zásadní podíl na trhu s těmito technologiemi a i proto jim byla dána priorita.

Jedná se o stroje v konfiguraci „split“ (s děleným chladicím okruhem), u nichž tedy odpadají problémy se zamrzáním částí umístěných mimo dům. Dále se vyznačují použitím frekvenčního měniče, díky němuž lze měnit výkon kompresoru v rozsahu 30–100 %. Nedochází tak k příliš častému zapínání/vypínání (taktování) kompresoru, a to bez nutnosti použití akumulační nádrže. Tím se zlepšuje účinnost i spolehlivost celého stroje. Nejnovější technologie „power inverter“ tak dociluje ideálního poměru cena/výkon/spolehlivost.

Podle určení se tepelná čerpadla De Dietrich dělí do dvou typových řad. V řadě EASY LIFE pro základní instalace s jedním topným okruhem a ohřevem TV se jmenují ALEZIO. V řadě ADVANCE vhodné i pro nejsložitější možnosti použití pak HPI. Široká paleta variant s velkým výkonovým rozsahem umožňuje zvolit optimální variantu pro každý dům, pro každého zákazníka.