Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové tepelné čerpadlo aroSTOR vzduch/voda pro přípravu teplé vody

Novinkou letošního léta v portfoliu produktů společnosti Vaillant je tepelné čerpadlo pro přípravu teplé vody aroSTOR. aroSTOR zásobník teplé vody s vestavěným tepelným čerpadlem je díky svému vysokému výkonu a efektivnímu provozu dokonalým řešením požadavků na ekonomickou přípravu teplé vody.

Novinkou letošního léta v portfoliu produktů společnosti Vaillant je tepelné čerpadlo pro přípravu teplé vody aroSTOR.

aroSTOR zásobník teplé vody s vestavěným tepelným čerpadlem je díky svému vysokému výkonu a efektivnímu provozu dokonalým řešením požadavků na ekonomickou přípravu teplé vody. Tento zásobník o objemu 290 l s vestavěným tepelným čerpadlem ohřívá vodu pomocí kompresoru až na teplotu 60 °C (s přídavnou elektrickou spirálou až na 65 °C) a poskytuje tak vysoký komfort dodávky teplé vody i pro náročnější uživatele.

aroSTOR je se svým vysokým výkonem a v kombinaci s nízkými investičními náklady velmi zajímavou alternativou k elektrickým a plynovým zásobníkovým ohřívačům, elektrickým průtokovým ohřívačům nebo i solárním panelům. aroSTOR zásobníky teplé vody s vestavěným tepelným čerpadlem jsou skvělým doplňkem topných systémů, ve kterých instalované kotle nepřipravují teplou vodu. Zásobníky aroSTOR je také možné kombinovat s fotovoltaickými panely. Ve spojení s inteligentní regulací pak dokáže ještě více zefektivnit ohřev teplé vody.

Zásobník teplé vody aroSTOR s vestavěným tepelným čerpadlem
Zásobník teplé vody aroSTOR s vestavěným tepelným čerpadlem

aroSTOR je současně také šetrný k životnímu prostředí, neboť neuvolňuje do vzduchu žádné škodlivé zplodiny. Využívá energii z obnovitelného zdroje tepla, což je samozřejmě velmi efektivní.

Ohřev vody prostřednictvím tohoto zásobníku s tepelným čerpadlem aroSTOR je možný i tehdy, kdy vnější teplota klesne na −7 °C. Od jara do podzimu budou vaše náklady na teplou vodu až třikrát nižší než u elektrického zásobníkového ohřívače. Další výhodou zásobníků aroSTOR je oproti solárním systémům využití stálého přísunu tepla, i když slunce nesvítí.

 
Zásobník teplé vody aroSTOR s vestavěným tepelným čerpadlem
Zásobník teplé vody aroSTOR s vestavěným tepelným čerpadlem

Připojení zásobníku teplé vody s vestavěným tepelným čerpadlem aroSTOR je navíc velmi jednoduché – stačí nastavit zařízení podle požadavku uživatele, případně jej zapojit do systému s kotlem, správně nastavit a připojit do sítě. Tepelná čerpadla pro přípravu teplé vody aroSTOR mají navíc snadno čitelný panel s intuitivním ovládáním. Všechny provozní informace se zobrazují přímo na displeji. Prostřednictvím tří tlačítek a otočného voliče je možné během chvilky nastavit parametry provozu a vybrat některou z předvolených funkcí jako třeba prázdninový program nebo ECO režim.

Kompletní nabídku tepelných čerpadel Vaillant najdete na http://www.kvalitni-tepelna-cerpadla.cz


Tepelná čerpadla Vaillant
logo Tepelná čerpadla Vaillant

Značka Vaillant patří k předním výrobcům tepelné techniky v Evropě již od roku 1874. Její sortiment zahrnuje kondenzační kotle, tepelná čerpadla, rekuperační jednotky, zásobníky TV, solární systémy a regulační techniku. Vaillant klade velký důraz zejména ...