Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky společnosti Enbra: Vyšší standard klimatizací a tepelné čerpadlo s rekuperací tepla při režimu chlazení

Společnost Enbra uvádí pro letošní letní sezonu ve svém produktovém portfoliu dvě novinky. První je unikátní tepelné čerpadlo iSERIES, které umožňuje rekuperaci odpadního tepla do libovolného zásobníku teplé vody při chlazení objektu. Pro uživatele klimatizací pak společnost rozšířila svoji nabídku o systém Pluma.

Pluma Enbra
Pluma Enbra

Ten díky vysoké odolnosti vůči extrémním venkovním teplotám představuje nový standard v odvětví klimatizací. Obě novinky by uživatelům měly přinést nejen větší komfort, ale také efektivnější hospodaření při chlazení interiéru.

Tepelné čerpadlo iSERIES společnosti Enbra disponuje mimo samozřejmé funkce vytápění také unikátní vlastností spojenou s režimem chlazení. V režimu chlazení objektu se totiž odpadní teplo neuvolňuje bez užitku do okolí, ale ukládá se do zásobníku teplé vody. Ta se tak připravuje prakticky zdarma. Tepelné čerpadlo iSeries tak má v tomto případě výraznou ekologickou funkci na rozdíl od standardních rezidenčních klimatizací, neboť se z ní v již tak parném létě neuvolňuje další teplý vzduch do atmosféry.

Venkovní modul čerpadla je zároveň možné propojit s vnitřní klimatizační jednotkou. Není proto v jeho případě nutné pořizovat pro chlazení samostatnou venkovní jednotku, uživatel tak může ušetřit cenné místo na fasádě či terase. „Obrovskou výhodou je také takzvaný EMIX modul pro přípravu teplé vody, který je volitelnou součástí čerpadla. Díky němu tak lze teplou vodu připravovat prakticky v jakémkoliv zásobníku. Při instalaci tepelného čerpadla ho tak není nutné měnit,“ řekl produktový manažer společnosti Enbra Ivo Zabloudil.

Tepelné čerpadlo iSERIES má zároveň i minimální požadavky na velikost hlavního jističe, jednotky mohou být totiž od 8kW třífázové, spolehlivě tak budou fungovat ve většině tuzemských domácností.

Enbra Iseries
Enbra Iseries

Nový klimatizační standard

Druhá novinka společnosti Enbra pro letní sezonu, klimatizace Pluma disponuje stoprocentním chladícím výkonem i při 50 °C. Díky tomu tak uživatelům nabízí maximální komfort i v případě, že je venkovní jednotka umístěná na rozpálené fasádě či terase. „Snažíme se co nejlépe reagovat na aktuální klimatické podmínky. Uplynulý měsíc byl podle celosvětových statistik v průměru nejteplejší od roku 1880, tedy v celé historii měření. V důsledku toho řada méně kvalitních klimatizací nemohla dopřát uživatelům maximální výkon, a tedy dostatečný komfort v interiéru. Pluma je v tomto o krok napřed,“ doplnil Ivo Zabloudil.

Kromě této vlastnosti, která by měla v budoucnu platit za nový standard na poli klimatizací, je jednotka Pluma vysoce odolná proti vnějším vlivům, jako jsou například kyselé deště. Přispívají tomu i pozlacené výměníky. Samotný chod v interiéru z hlediska hlučnosti přitom samotný uživatel téměř nezaznamená, dosahuje totiž úrovně od 20 decibelů.

Potřebný komfort v parních letních dnech zajišťuje také optimalizované proudění vzduchu s technologií 3D ventilace. Plného chladícího výkonu přitom klimatizace Pluma dosáhne už po 6 sekundách od spuštění. Samozřejmostí je také možnost snadného připojení Wi-Fi modulu či zapojení více vnitřních jednotek na jednu venkovní.

Enbra Iseries schéma
Enbra Iseries schéma

ENBRA, a.s.
logo ENBRA, a.s.

ENBRA, a. s. je lídrem v prodeji vodoměrů a v první trojce dodavatelů měřičů tepla. Nabízí sortiment tepelné techniky, vzduchotechniky, chlazení a fotovoltaiky. Je dodavatelem produktů i poskytovatelem služeb - patří k vedoucí trojici rozúčtovatelů nákladů ...