Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Od návrhu po realizaci – tepelné čerpadlo pořídíte nově na splátky

Tepelné čerpadlo se stává velmi oblíbeným zdrojem vytápění domácnosti. A to hlavně díky komfortu při ovládání a nízkým provozním nákladům. Navíc se jedná o jeden z vůbec nejekologičtějších způsobů, jak domácnost vytápět.

Pro tepelné čerpadlo se v současné době rozhoduje stále více našich zákazníků, kteří řeší vytápění nemovitosti a je jedno, jestli se jedná o novostavby nebo starší objekty,“ vysvětluje Vít Koška, specialista na tepelnou techniku společnosti E.ON Energie. Tepelné čerpadlo je totiž vhodné pro všechny typy domů. Skvěle se hodí k novostavbám, starším objektům i nízkoenergetickým domům.

Pokud lidé aktuálně topí elektrokotlem a přemýšlejí nad změnou zdroje vytápění, je pro ně výborným řešením právě tepelné čerpadlo,“ upozorňuje na jednu z nejčastějších situací, kdy po tepelném čerpadle zájemci sáhnou, Vít Koška. Pokud si ho zákazník pořídí, může ušetřit až 70 % nákladů na vytápění oproti stávajícímu elektrokotli. Pro svůj provoz totiž čerpadlo využívá primárně energii ze svého okolí a zbytek z elektrické sítě. To je důležité v dnešní době, kdy ceny energií na velkoobchodních trzích rostou.

Počáteční investici lze rozdělit

Na tepelné čerpadlo už nemusí zájemce roky šetřit. U E.ONu si ho nově můžete pořídit i na splátky. Stačí, když předem zaplatí polovinu ceny s instalací a zbytek mu rozdělíme do pravidelných splátek na 5 let. Měsíční splátka tak může začínat na 2 040 korunách.

Pro naše zákazníky zajišťujeme celé dílo na klíč od posouzení objektu, návrhu nejvhodnějšího řešení, realizaci, uvedení do provozu a rádi se postaráme i o následný servis. Zjednodušeně řečeno od nás dostane zákazník kompletní řešení přímo na míru,“ dodává Vít Koška.

Dodání a montáž tepelného čerpadla ale není jedinou službou, kterou E.ON pro své zákazníky zařizuje. Zájemci mohou získat také tarif Komplet elektřina, díky němuž mají nejen výhodnou cenu elektřiny do své domácnosti, ale i každoroční příspěvek na služby elektrikáře, který mohou použít třeba na pravidelnou údržbu čerpadla. Pokud si lidé pořídí tepelné čerpadlo od E.ONu s dodáním a montáží získají navíc elektřinu na 100 dní zdarma.

více na www.eon.cz/teplo