Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nově spuštěný portál o zemních tepelných čerpadlech – Geotermalnienergie.cz

Vytvořte si rámcový návrh vrtu nebo kolektoru včetně přibližných pořizovacích a provozních nákladů

Nedávno byl spuštěn odborný portál zabývající se mělkou geotermální energií a zemními tepelnými čerpadly. Součástí webu je jednoduchý nástroj pro návrh výkonu tohoto zdroje, velikosti kolektoru nebo hloubky vrtu. Zároveň nástroj slouží jako online kalkulačka, která vám vypočítá orientační investiční a provozní náklady.


Posláním portálu je šířit povědomí o tepelných čerpadlech země/voda mezi laickou, ale i odbornou veřejností. Jedná se o komunitní portál, jehož cílem je mimo jiné také osvěta a vyvrácení zažitých mýtů, které ve společnosti, ohledně zemních tepelných čerpadel, kolují.

Geotermalnienergie.cz – GEOTERMIE CHYTŘE A JEDNODUŠE je název oborného webu o tepelných čerpadlech země/voda, který vás provede problematikou mělké geotermie od začátku až do konce. Najdete zde základní informace o tom, jak vlastně funguje tepelné čerpadlo, a jaké jsou jeho možnosti. Web vám představí výhody zemních tepelných čerpadel oproti vzduchovým.


Nechybí tu ani průvodce jednotlivými geotermálními systémy, mezi které nejčastěji patří vrty a zemní kolektory. Dočtete se také, jaké jsou jejich výhody a úskalí ve vzájemném porovnání. Zájemce o tento druh tepelného čerpadla bude jistě zajímat postup při realizaci, náležitosti, legislativní požadavky a současná dotační politika státu v této oblasti. Také se můžete inspirovat v rozsáhlé galerii ukázek realizací.

Pro odborníky je připravený kalendář akcí, kde jsou sdíleny všechny odborné akce (konference, školení, veletrhy a semináře) týkající se TČ země/voda pořádané nejen na území ČR. Dále zde nejdete různé zajímavosti a aktuality z oboru, takže již nemusíte sledovat více zdrojů najednou a bát se, že vám něco podstatného unikne — vše najdete na jednom místě. V neposlední řadě ve své profesi i jako odborník jistě uvítáte již zmíněnou online kalkulačku, jako pomocný výpočtový nástroj (bez jakékoliv zdlouhavé registrace a vyplňování osobních údajů).

Portál nejdete na doméně Geotermalnienergie.cz. Máte zajímavou referenci, zúčastnili jste se projektu nebo instalace s TČ země/voda? Podělte se s ostatními. Napište nám na e-mail info@geotermalnienergie.cz.

Pojďte s námi budovat kvalitní obsah i Vy!