Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tim Hilpert je nový CEO Woltair

Woltair, digitální platforma pro transformaci evropského vytápění, má ode dneška nového generálního ředitele. Tim Hilpert povede čtyři země, ve kterých tento energeticko-technologický startup působí. Vít Javůrek, který od února 2024 vedl společnost Woltair jako dočasný generální ředitel, bude i nadále součástí týmu vrcholového vedení jako ředitel pro strategii.

Tim Hilpert, nový generální ředitel společnosti Woltair

Tim Hilpert, původem z Německa, přichází do společnosti Woltair z globálního prostředí a se zkušenostmi s řízením růstu mezinárodních online marketplace firem poskytujících software jako službu. Před nástupem do Woltair pracoval pro společnost Trustpilot jako provozní ředitel (Chief Operating Officer, COO). Předtím pracoval pro společnost OLX Group. Nejprve jako generální ředitel pro Evropu, kde se úspěšně zaměřil na rozvoj značky OLX, která se stala v Polsku a širším regionu střední a východní Evropy běžnou značkou. Následně byl jmenován generálním ředitelem OLX Markets, obchodní jednotky, která sdružovala všechny podniky OLX v Asii, Latinské Americe, na Středním východě a v Evropě.

Jako generální ředitel společnosti Woltair povede Tim společnost v další fázi růstu na všech trzích, kde dnes Woltair působí, tedy v České republice, Německu, Itálii a Polsku. Společně s vynikajícím týmem Woltair se bude i nadále zaměřovat na vývoj produktů v oblasti automatizace a digitalizace tradičního trhu tepelných čerpadel.

Jsem nadšený z nové výzvy, která mě ve společnosti Woltair čeká. Vidím obrovský potenciál v tom, že umožníme většímu počtu spotřebitelů v celé Evropě chytře investovat do dekarbonizace svých domovů. Woltair má díky svému jedinečnému partnerskému přístupu unikátní pozici k tomu, aby spotřebitelům usnadnil cestu k novým zdrojům energie a umožnil technikům soustředit se spíše na instalace než na únavné úkoly v zázemí. Kromě toho má společnost Woltair silný obchodní model a je podporována fantastickou skupinou investorů, kteří oceňují pozitivní dopad na klima, který tepelná čerpadla a fotovoltaické systémy pro rezidenční segment přinášejí,“ říká Tim Hilpert o své nové roli ve společnosti Woltair.

Jsem nadšený, že mohu Tima přivítat jako nového generálního ředitele společnosti Woltair. Tim přináší bohaté zkušenosti s rozšiřováním trhů na evropské úrovni. Jsem přesvědčen, že s ním v čele se Woltair bude dále rozvíjet a stane se významným hráčem evropské topenářské a energetické transformace,“ říká ke zvolení nového generálního ředitele Stefan Gross Selbeck, předseda dozorčí rady Woltair.

Vít Javůrek, prozatímní generální ředitel Woltair, během svého působení stabilizoval procesy, provedl společnost obdobím zaměřeným na efektivitu a digitalizaci a začal posilovat tým o nové vedoucí členy. V neposlední řadě dosáhl digitalizace a automatizace nástrojů, které jsou základem obchodního modelu Woltair, a připravil tak společnost na další růst. Ve své nové funkci ředitele pro strategii se bude nadále zaměřovat na vylepšování obchodního modelu, zavádění nových zdrojů příjmů, podporu další mezinárodní expanze a další strategické projekty.

 
 
Reklama