Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panasonic představuje novinku - tepelná čerpadla Aquarea

Panasonic Aquarea tepelné čerpadlo představuje až 78% úsporu topných nákladů oproti elektrickému vytápění. Spotřebu lze dále snížit připojením solárních panelů k Aquarea systému. NOVÁ ŘADA T-CAP je schopna udržet stejný jmenovitý výkon i při -15 °C, a to bez pomoci elektrického topného tělesa.

Panasonic rozšířil řadu tepelných čerpadel o řadu Aquarea a představil i další novinku nazvanou Total capacity (celkový výkon).

NOVÝ SYSTÉM PANASONIC AQUAREA je založen na vysoce účinné technologii tepelného čerpadla, které neslouží pouze k vytápění domu a ohřevu pitné vody, ale také ke chlazení v létě, vždy pro maximální pohodlí a výkon nezávisle na venkovních podmínkách – i v případě extrémních venkovních teplot.

Panasonic Aquarea tepelné čerpadlo představuje až 78% úsporu topných nákladů oproti elektrickému vytápění. Například, systém Aquarea 12 kW má COP koeficient 4,67: na každý spotřebovaný kW příkonu, připadá 4,67 kW energie, tj. o 3,67 kW více než u konvenčního systému elektrického topení, což znamená 78% úsporu. Spotřebu lze dále snížit připojením solárních panelů k Aquarea systému.

NOVÁ ŘADA T-CAP je schopna udržet stejný jmenovitý výkon i při -15 °C a to bez pomoci elektrického topného tělesa. T-CAP rovněž vyniká mimořádně vysokou účinností, bez ohledu na venkovní teplotu nebo na teplotu vody.

SYSTÉM AQUAREA JE IDEÁLNÍ ŘEŠENÍ TOPENÍ PRO NOVÉ I STARÉ BUDOVY a pevně si drží pozici v čele energetické inovace a pozici „zeleného“ systému topení a klimatizace.

Technické vlastnosti

  • Rozsah od 7 do 16 kW, jednofázové a třífázové
  • Maximální výstupní teplota hydraulického modulu: 55 °C
  • Pracuje až do –20 °C
  • Max . rozdíl mezi venkovní jednotkou a hydraulickým modulem je 20 m

Kompaktní design: snadná instalace i údržba

Topný a klimatizační systém Aquarea lze snadno instalovat do nových i starších budov.

Systém tepelného čerpadla voda-vzduch Panasonic Aquarea nabízí významné snížení nákladů na instalaci a údržbu. U nových budov odpadají vrty nebo výkopy, které jsou nutné u geotermálních instalací, a není zapotřebí žádná plynová přípojka, komín nebo nádrž na palivo. V případě rekonstrukcí a modernizací lze zařízení snadno připojit ke stávajícímu topnému systému s radiátory nebo vyhřívanou podlahou.
  • Dobře přístupný manometr pro snadnou kontrolu tlaku vody
  • Hydraulický modul i venkovní jednotku lze snadno otevřít

Tepelná čerpadla vzduch-voda Aquarea SDC a Aquarea SDF

Zařízení Aquarea SDC a SDF lze snadno přizpůsobit jako záložní kotel pro stávající instalaci nebo jako novou instalaci s vytápěnou podlahou, nízkoteplotními radiátory nebo topnými tělesy fan-coil (pro topení a chlazení u řady SDF).

Tyto řady rovněž umožňují připojení solární sady pro zvýšení účinnosti s minimálním dopadem na ekosystém.

Pro ještě lepší regulaci a správu vytápění a chlazení lze také připojit termostat.

Technické vlastnosti

  • Rozsah od 7 do 16 kW, jednofázové a třífázové
  • Maximální výstupní teplota hydraulického modulu: 55 °C
  • Pracuje až do –20 °C
  • Max . rozdíl mezi venkovní jednotkou a hydraulickým modulem je 20 m

Komfort

  • Optimální regulaci umožňuje venkovní teploměr (není součástí dodávky)
  • Maximální výstupní teplota hydraulického modulu: 55 °C
  • Výkon je optimalizován podle teploty vratné vody
  • Autonomní regulace topení a zásobníku horké vody

Mono-Block

Systém Mono-Block má stejné parametry jako zařízení Aquarea SDC a SDF, liší se však tím, že má pouze venkovní jednotku. Instalace nevyžaduje přípojku chladiva a je připojena pouze k systému topení. Tento systém se snadněji instaluje, avšak vyžaduje větší prostor. Mono-Block provedení tepelných čerpadel Aquarea je nabízeno ve výkonových řadách 9, 12, 14 a 16 kW topného výkonu.



POROVNÁNÍ S ELEKTRICKÝM VYTÁPĚNÍM - až 78% úspora energie 1)

Tepelné čerpadlo Panasonic Aquarea poskytuje až 78% úsporu nákladů na vytápění v porovnání s elektrickými ohřívači. Například systém Aquarea 9 kW má poměr COP 4,74, což znamená, že na každý spotřebovaný kW elektřiny vrací 4,40 kW energie, tedy o 3,40 kW více než běžný systém elektrického topení, který má maximální poměr COP 1. To odpovídá 78% úsporám. Spotřebu lze dále snížit připojením solárních panelů k systému Aquarea.

1) Až 78 % tepla vyrobeného tepelným čerpadlem je zdarma, protože pochází z venkovního vzduchu.


Tepelné čerpadlo Panasonic Aquarea poskytuje až 78% úsporu nákladů na vytápění


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.