Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpadla Panasonic Aquarea HT získala ocenění v soutěži TOP Energie 2013

Nový typ tepelných čerpadel Panasonic Aquarea HT získal ocenění v soutěži TOP ENERGIE 2013. Ta byla uspořádána v rámci doprovodného programu každoroční specializované výstavy k vytápění, úsporám energie a využívání obnovitelných zdrojů Infotherma 2013. Tepelná čerpadla Panasonic Aquarea HT se umístila na 3. místě v kategorii Alternativní zdroje.

Soutěž TOP Energie 2013 probíhala na webovém portálu vydavatelství Net Press Media „Energeticky úsporné bydlení“ prostřednictvím hlasování čtenářů. Hodnocení probíhalo v kategoriích Vytápění, Úspory energií, Alternativní zdroje a Nízkoenergetická a pasivní výstavba.

Nová řada Aquarea HT dokáže ohřát vodu až na 65 °C a tvoří tak velmi vhodnou a vysoce výkonnou náhradu plynových kotlů ohřívajících kapalinu pro topná tělesa. Kromě patentovaného systému chlazení a řízení oběhu jsou nová čerpadla vybavena i výkonnými kompresory Panasonic Invertor a výměníkovými moduly, díky nimž se majitelé mohou těšit na výtečný poměr výkonu a spotřeby. Koeficient COP dosáhl u modelu s výkonem 9 kW skvělé hodnoty 4,55.

Oceněné produkty budou do 17. 1. 2013 vystaveny v rámci výstavy Infotherma 2013 na Výstavišti Černá louka v Ostravě.

O společnosti Panasonic Heating and Cooling Systems

Soutěže se zúčastnilo celkem 16 společností se svými produkty, které splnily dané podmínky. 167 čtenářů zvolilo v kategorii Alternativní zdroje novou řadu tepelných čerpadel Panasonic Aquarea HT.

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů. V tomto oboru má přes 30 let zkušeností, své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila na 100 miliónů kompresorů. V současné době firma vyrábí čtyři řady systémů pro vytápění a klimatizaci pro domácnosti, kanceláře, firmy i průmyslové využití. Zvláštní důraz klade Panasonic na kvalitu svých systémů, které se vyznačují důmyslným provedením i důrazem na kvalitu vzduchu. Přitom splňují náročné požadavky na spotřebu energie, šetrnost k životnímu prostředí i hlučnost.

Další informace jsou k dispozici na stránkách www.panasonic.eu.

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je světovým leaderem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, obchodních a průmyslových aplikací. Společnost sídlící v japonské Ósace vykázala za finanční rok končící 31. březnem 2010 čisté konsolidované tržby ve výši 7 420 miliard japonských jenů (zhruba 56,6 miliard euro). Akcie společnosti jsou obchodovány na burzách v Tokiu, Ósace, Nagoji a New Yorku (NYSE: PC). Více informací o společnosti a značce Panasonic najdete na internetových stránkách http://panasonic.net.


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.