Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panasonic Aquarea T-CAP v energetické třídě A

Velmi efektivní tepelné čerpadlo vzduch-voda Aquarea T-CAP od společnosti Panasonic je nyní k dostání v energetické třídě A. Aquarea představuje přední energetickou inovaci a bezpečně obsadila pozici „zeleného“ otopného a klimatizačního systému.

Jaké novinky přináší Aquarea T-CAP?

  • efektivní řízení pokojové teploty pomocí ovládání
  • možnost volitelného ovládání pomocí smartphonu
  • rozpětí od 9 do 12 kW
  • třífázová varianta v energetické třídě A
  • neklesá topný výkon ani při −15 °C venkovní teploty a není nutné používat záložní ohřev.
Aquarea T-CAP

Aquarea T-CAP se výborně hodí pro instalaci do nových i rekonstruovaných nemovitostí. Zejména tam, kde je potřeba stabilní nominální výkon i při teplotách −7 °C nebo −15 °C bez použití záložního ohřevu. Aquarea T-CAP zajistí dostazečný výkon pro vytápění budovy bez pomoci externího kotle – i při extrémně teplotách.

Jakub Šachl, Product and Key Account Manager pro Českou republiku, vysvětluje: „Našim cílem zůstává dodávání výkonných produktů, které patří z hlediska energetické inovace mezi nejpokrokovější. Změny, související s přijetím nové směrnice o Ekodesignu ErP, jsou skvělou zprávou pro spotřebitele, který toho za své peníze nyní dostaně ještě více. Čerpadlo v energetické třídě A v T-CAP jednotce představuje ekonomicky výhodné řešení šetrné k životnímu prostředí.“

Celkový výkon tepelného čerpadla Aquarea

Aquarea je otopný a klimatizační systém, který se velmi jednoduše instaluje do nových i starých budov. Umožňuje snížení nákladů na instalaci a údržbu.

Se 100% výkonem při −15 °C a vysokým COP 4.74 (při teplotě venkovního vzduchu +7 °C a topné vody 35 °C) zajišťuje Aquarea T-CAP vždy vysoké úspory, dokonce i při extrémně nízkých teplotách. Systém Aquarea T-CAP stabilně a konstantně ohřívá teplou užitkovou vodu a je ideální pro studené oblasti, kde udržuje vysoký výkon a teplotu vody.

T-CAP se dobře integruje do již hotových instalací se záložním kotlem i do nových instalací s podlahovým topením, nízkoteplotními radiátory nebo novinkou fancoil Aquarea air. Řada může být také připojena k jinému řešení šetrnému k životnímu prostředí, jakým jsou například solární panely, které zvyšují účinnost systému a zároveň jsou šetrné.

T-CAP může být kombinován s řadou vysoce účinných nádrží pro výrobu teplé užitkové vody společnosti Panasonic. Nádrže na výrobu teplé vody nabízí nepřekonatelnou efektivitu díky velkému povrchu výměné plochy a vysoké úrovni izolace, která minimalizuje tepelné ztráty.

Vzduchové tepelné čerpadlo získalo značku kvality EHPA

Řada vzduchových tepelných čerpadel Panasonic Aquarea získala značky kvality EHPA, která nebere v potaz pouze samotná tepelná čerpadla, ale i doprovodné dokumenty (prodejní, distribuční a plánovací dokumentace) a kvalitu zákaznického servisu. Tak může být zákazník klidný, že si kupuje nejen kvalitní produkt, ale i kvalitní servis a další služby.

O společnosti Panasonic Heating and Cooling Systems

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů. V tomto oboru má přes 30 let zkušeností, své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila na 100 milionů kompresorů. V současné době firma vyrábí čtyři řady systémů pro vytápění a klimatizaci pro domácnosti, kanceláře, firmy i průmyslové využití. Zvláštní důraz klade Panasonic na kvalitu svých systémů, které se vyznačují důmyslným provedením i důrazem na kvalitu vzduchu. Přitom splňují náročné požadavky na spotřebu energie, šetrnost k životnímu prostředí i hlučnost.

Další informace jsou k dispozici na stránkách www.panasonic.eu.


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.