Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Montáž stropního chlazení COOLFLEX v rodinném domě v Praze

V budově, která je vybavena stropním chlazením FV Plast, se cítíte i v parných letních dnech jako v chládku mohutných kamenných budov, majících původ v dávných stoletích. Spolehlivý systém regulace dokáže udržovat stálou teplotu interiéru bez průvanu zcela přirozeně.

Montáž stropního chlazení COOLFLEX v rodinném domě v Praze, foto FV plast
Montáž stropního chlazení COOLFLEX v rodinném domě v Praze, foto FV plast

Pro chlazení v rodinném domě v Praze byl použit systém FV KLIMA


Ten kdo chce dnes mít ve svém domově příjemné prostředí po celý rok, musí uvažovat nejen o topení v zimě ale i o chlazení během horkých letních měsíců.
Plošný chladící a topný systém FV Plast pracující na principu ochlazování nebo naopak ohřevu velké plochy hustou sítí trubiček, kterými protéká voda, ochlazovaná nebo ohřívaná tepelným čerpadlem, které dokáže jak topit, tak i chladit. Největší a nejcelistvější plochou v každé místnosti je podlaha nebo strop. Pro chladicí a zároveň i topnou funkci je strop ideální, neboť od plochy stropu ochlazený vzduch klesá dolů a naopak sálavé teplo stropu působí stejně jako sluneční paprsky.

Spolehlivý systém regulace dokáže udržovat stálou teplotu interiéru, bez průvanu, zcela přirozeně. V budově, která je vybavena stropním chlazením FV Plast se cítíte i v parných letních dnech jako v chládku mohutných kamenných budov, majících původ v dávných stoletích.

Rozhodnete-li se pro stropní chlazení (a vytápění) FV Plast v kombinaci s tepelným čerpadlem země/voda, vybaveným modulem tzv. pasivního chlazení, budete v létě využívat přírodního chladu podzemí a přitom spotřebujete jen zlomek energie, kterou by spotřebovala klimatizační jednotka.

Potrubí FV COOLING PB 8x1 mm systémové trubky pro chlazení

Potrubí je určeno pro dopojení registrů a vytváření aktivních chladících a vytápěcích ploch. Jádro trubky z velmi odolného polybutenu je zabezpečeno proti difúzi kyslíku speciální chemickou úpravou EVOH. Povrch trubky je chráněný polyetylenovou ochrannou vrstvou. Max. bezpečná teplota 60°C, max. provozní tlak 6 bar. Spojování pomocí zásuvných rychlospojek a tvarovek.

Montáž stropního chlazení COOLFLEX









FV - Plast, a.s.
logo FV - Plast, a.s.

FV Plast, a.s. vyrábí a dodává špičkové plastové trubky a tvarovky pro rozvody studené i teplé vody, vytápění i chlazení. Novinkou je energeticky úsporný systém FV Klima pro stropní chlazení bez průvanu a hluku, které je vhodné pro novostavby či rekonstrukce.