Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vyberte si kondenzační kotel, který šetří náklady i životní prostředí

Nejmodernější technologie obvykle představují také maximální dávku komfortu. To platí i v případě kondenzačních kotlů, které přinášejí do domácností teplo, teplou vodu a s tím spojené pohodlí. A maximalizují také úspory. Kondenzační technologie dokáže za rok ušetřit až 30 % nákladů domácnosti za energie.

Mezi kotli se najdou taková zařízení, která zvládnou uspokojit i ty nejvyšší nároky svých uživatelů. Taková, která zvládnou vytopit nejenom malou garsonku, ale i větší dům, nebo dokonce dvojdům. Kromě toho dokážou přesvědčit i efektivní a rychlou přípravou teplé vody.

V současné době šetří nové topné systémy nejenom energii, ale také životní prostředí. A přesně takové jsou i kondenzační kotle Protherm, které toto zvládají zcela jednoduše. Využívají nejenom tepelnou energii, která vzniká při spalování zemního plynu, ale také teplo uvolněné při kondenzaci vodní páry obsažené ve spalinách. Díky tomu jsou velmi účinné – dosahují úroveň využití tepla více než 100 %. Produkují přitom méně emisí NOx i COx. Jsou tak přínosem nejen pro životní prostředí, ale také pro vaši peněženku, což se jistě projeví v nižších účtech za energie. A právě úspora energií i životního prostředí je současně cílem nových směrnic EU o ekodesignu, které platí v rámci celé EU již od září loňského roku 2015. Pro kotle jsou zde stanoveny povinné minimální standardy účinnosti a emisí. Každé zařízení na vytápění a přípravu teplé vody musí být od nabití účinnosti této směrnice označené energetickým štítkem, který zobrazuje jeho třídu účinnosti. Šetření se tak stává prioritou, a pokud jde o kondenzační kotle Protherm, tak je to i nadále ruku v ruce s maximálním komfortem pro domácnosti.

Nízkou spotřebou plynu, nízkou hlučností a moderním designem se vyznačuje například řada kondenzačních kotlů Tiger Condens. Jedná se o vysoce účinné závěsné kondenzační kotle s jedním nebo dvěma zabudovanými nerezovými zásobníky, každý o objemu 21 l, s vrstveným ukládáním teplé vody. Tato technologie ISODYN2 umožňuje kotlům Tiger Condens zabezpečit uživatelům stejné množství teplé vody, jako mohou připravit kotle se samostatným velkým zásobníkem.

Plynový kondenzační kotel Gepard CondensPlynový kondenzační kotel Gepard CondensPlynový kondenzační kotel Gepard Condens

Vstoupit do světa kondenzační technologie můžete také ale velmi jednoduše s kvalitními kotli s vysokou účinností a nízkými provozními náklady – to vše představují kondenzační kotle Gepard Condens. Tyto kotle jsou perfektní investicí do budoucna a nabízejí toho opravdu hodně. Kotle Gepard Condens mají vysoké hodnocení energetické účinnosti podle směrnic ErP – jsou zařazené ve třídě A pro vytápění i ohřev vody. Jejich spolehlivá technologie se opírá o mnohaletou zkušenost výrobců těchto kotlů.

 
Plynový kondenzační kotel Panther CondensPlynový kondenzační kotel Panther CondensPlynový kondenzační kotel Panther Condens

Moderní, kompaktní a efektivní – těmito přívlastky je možné označit závěsný kondenzační kotel Panther Condens. Se svým vysokým stupněm účinnosti a osvědčenou technologií nerezové spalovací komory se tyto kotle řadí k těm nejefektivnějším produktům na trhu. Při vývoji kotle se kladl důraz především na šetrnost k životnímu prostředí a intuitivní obsluhu. Panther Condens umožňuje významně šetřit spotřebu plynu díky osvědčené kondenzační technice a plynulé regulaci výkonu. Tento kondenzační kotel je navíc velmi flexibilní díky svým malým rozměrům.

Další informace o kondenzačních kotlích značky Protherm najdete na www.protherm.cz.

 
 
Reklama