Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vítěz soutěž „Vyhraj tuhle káru“ myslel i na ty méně šťastné

Když se na mě štěstí usmálo dvakrát po sobě, je to dobrý důvod k tomu, abych udělal radost i někomu jinému. Tak si zřejmě řekl vítěz soutěže „Vyhraj tuhle káru“ vypsané společností Brilon a.s.

Podmínkou zařazení do slosování byla instalace nejméně 20 závěsných plynových kondenzačních kotlů Intergas s průtokovou přípravou teplé vody. Soutěž trvala o něco déle než plánovaný rok, z důvodu pandemické situace. Všichni soutěžící, topenářské instalační firmy, i přes pandemické omezení své činnosti, stihli za tu dobu především formou generační výměny za zastaralý kotel nainstalovat téměř patnáct set uvedených kotlů.

Jak uvedl výherce, pan David Brtník, tak dobrá pověst těchto kotlů opírající se již od zahájení jejich provozu u zákazníků o mimořádně tichý provoz, unikátní dvouokruhový výměník s dvojicí měděných trubek, který umožňuje ohřev vody pro vytápění i průtokovou přípravu teplé vody a svojí konstrukcí zamezuje nutnosti použít trojcestnou armaturu a konstrukci bez přepínacího trojcestného ventilu, se začala velmi rychle šířit. Právě již ti první spokojení zákazníci mu k účasti v soutěži mimořádně pomohli.

Soutěžilo se nejen o výhru jednoho z kotlů uvedeného typu v tombole. Pozornost všech byla upřena k hlavní ceně. Tou byl dodávkový automobil Peugeot Expert s montážní výbavou pro topenáře. A když pan David Brtník vyhrál nejprve jeden z kotlů v tombole a posléze i automobil, rozhodl se, že část svého štěstí předá dál, vyhraný kotel věnoval na charitativní účely.

Příjemcem daru se stal Fond humanity Oblastního spolku Mělník Českého červeného kříže. Toto sdružení ve spolupráci s oblastním sdružením v Hodoníně kotel již předalo některému z majitelů domů postižených řáděním tornáda. Aby i on mohl letošní Vánoce strávit v teple svého domova, protože jinak by toho vzhledem k výši škod na svém majetku nedosáhl.

 
 
Reklama