Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panther Condens - nová řada závěsných kondenzačních plynových kotlů

pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem

Vyberte si kondenzační kotel Panther Condens

  • kondenzační kotle mají mnohem vyšší stupeň využití než tradiční kotle
  • možná instalace na stávající nebo zcela nový topný systém
  • ovládací panel pro jednoduchou obsluhu
  • ekvitermní řízení kotle, kdy se přizpůsobuje teplota otopné vody venkovním podmínkám s eBus regulátory řady Thermolink
  • kotle pro vytápění s možností připojení externího zásobníku, nebo s průtokovým ohřevem s funkcí Komfort, pro rychlou přípravu teplé vody

Nová řada závěsných kondenzačních kotlů Panther Condens se svým vysokým stupněm účinnosti až 109,5 % a použitou osvědčenou technologií nerezové spalovací komory se řadí k vrcholným produktům evropského trhu. Při vývoji kotle byl kladen důraz zejména na šetrnost k životnímu prostředí a intuitivní obsluhu. Kotle nabízí široký výkonový rozsah, nízkou spotřebou plynu a moderní design, který zapadá do každého interiéru.

  • kotle ve výkonech 3,9 až 32,8 kW
  • kotle pro vytápění s možností připojení externího zásobníku TV nebo s průtokovým ohřevem TV
  • nerezová spalovací komora
  • zabudovaný třícestný ventil
  • vysoká účinnost až 109,5 %
  • plynulá modulace výkonu
  • ekvitermní regulace kotle s eBus regulátory řady Thermolink
  • velmi nízká hlučnost od 37,6 dB
  • široký sortiment příslušenství jako je certifi kované odkouření 60/100 a 80/125 a přídavný ovládací modul (el. modul 4 Funkcí pro ovládání digestoře nebo externího plynového ventilu nebo externího chybového hlášení nebo externího čerpadla topného okruhu) a další

Využijte širokou nabídku originálního příslušenství značky Protherm.

Panther Condens 12/25/30 KKO a zásobníky TV

Ideální řešení pro byty, RD, novostavby i rekonstrukce. Variabilita, stupeň výbavy a spolehlivost jsou největšími přednostmi těchto souprav. Tyto montážní systémy si pro své kompaktní řešení právem získaly již u svých předchůdců širokou řadu spokojených uživatelů.

Panther Condens a 60 l zásobník TV

Kombinace jednoho zásobníku 60 l a dvou typů kotlů (12 a 25 kW)
V nabídce jsou dvě základní propojovací soupravy, které se liší podle umístění zásobníku B60Z vůči kotli (vpravo či vlevo nebo dole). Díky vestavěné expanzní nádobě v zásobníku je omezen odkap z pojistného ventilu. Kvalitně ošetřený vnitřek zásobníku a magnesiová anoda zaručuje dlouhou životnost.

Panther Condens a 120 l zásobník TV

Kombinace jednoho zásobníku 120 l a tří typů kotlů (12, 25 a 30 kW)
Po propojení kotle s externím zásobníkem kotel automaticky řídí proces ohřevu vody do topného systému a ohřev vody v zásobníku. Uživatel si přímo na displeji kotle zvolí požadovanou teplotu pro topení i teplotu vody v zásobníku. Teplotní čidlo uvnitř zásobníku neustále předává informace kotli, který upřednostňuje ohřev zásobníku. V praxi to znamená, že při poklesu teploty vody v zásobníku cca o 4 °C pod nastavenou hodnotu, kotel automaticky přestaví trojcestný ventil do polohy ohřevu zásobníku a plným výkonem nahřívá zásobník.

Jednoduché a efektivní řešení pro pokrytí potřeb tepla vytápěného prostoru a zároveň dostatek teplé vody pro běžnou celodenní spotřebu domácnosti. Optimálně zvolená velikost zásobníku snižuje tepelné ztráty a zajistí dostatečně rychlý opětovný dohřev teplé vody.

Ekvitermní regulace Thermolink

Set Thermolink B

eBus ekvitermní regulátor umožňuje nastavit teplotu otopné vody stejně jako teplotu teplé vody. Podle zvolené topné křivky je následně celý proces regulace kotle přizpůsobován změně venkovní teploty a požadované teplotě vytápěného prostoru. Tento ekvitermní regulátor vyniká zejména nenáročným ovládáním při zachování vysokého standardu regulace teploty ve vytápěném prostoru.

Set Thermolink P

eBus programovatelný ekvitermní regulátor s týdenním programem s možností kombinace 3 různých časových úseků a dvou teplot (komfortní a útlumová teplota). Při připojení externího zásobníku teplé vody můžete ovládat teplotu teplé vody v zásobníku, nebo u kotle s průtokovým ohřevem TV máte možnost aktivovat funkci Komfort, pro rychlou přípravu teplé vody. Dalším prvkem výbavy regulátoru je hlášení poruchového stavu. Ekvitermní regulátor Thermolink P je určen pro náročnější uživatele, kteří vyžadují vyšší úroveň řízení kotle.

Set Thermolink RC

eBus bezdrátový ekvitermní programovatelný regulátor stejných regulačních vlastností jako Thermolink P. Ekvitermní regulátor Thermolink RC ocení uživatelé, kteří požadují bezdrátovou komunikaci mezi regulátorem a kotlem. Regulátory Thermolink B, P a RC bez připojeného venkovního teplotního čidla je možné použít jen jako prostorové regulátory.


Set Thermolink LUX

eBus bezdrátový ekvitermní programovatelný regulátor s týdenním nebo denním programem vytápění, který umožňuje 7 různých časových úseků v jednom dni. Nastavení teploty teplé vody je samozřemostí. Ekvitermní regulátor Thermolink LUX je určen pro nejnáročnější uživatele. (Dodáván pouze v sadě s venkovním čidlem)

Venkovní teplotní čidlo

Venkovní teplotní čidlo je standardní součástí setů regulátorů Thermolink B, P, RC a LUX.

Hlavní vlastnosti nové řady kotlů

  • maximální jednoduchost obsluhy
  • grafi cký displej zobrazující veškeré stavy provozu
  • eBus komunikační rozhraní kotle s regulací
  • kontakt pro bezpečnostní termostat podlahového topení
  • 25 KKV, 25 KKO a 30 KKO s možností provozu na propan
  • kompaktní rozměry pro snadnou instalaci do malých prostorů

Protherm (Vaillant Group Czech s.r.o.)
logo Protherm (Vaillant Group Czech s.r.o.)

Společnost Protherm, která velmi sebevědomě vstoupila v roce 1992 na český trh se svým elektrokotlem, patří v současné době mezi přední české značky tepelné techniky. Díky zapojení do koncernu Vaillant Group exportuje Protherm své výrobky do mnoha zemí ...