Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hlasujte v soutěži Novinky na Infothermě 2017, patenty a vynálezy

Dnes začíná čtvrtý ročník hlasovací čtenářské soutěže, tentokrát pod názvem Novinky vystavovatelů na Infothermě 2017, patenty a vynálezy. Tímto zahajujeme hlasování o nejzajímavější exponát, který jednotliví vystavovatelé do soutěže přihlásili a garantují, že se jedná o novinku, vynález či patent k vytápění, úsporám energií a smysluplnému využívání obnovitelných zdrojů. Zájemci řad našich čtenářů mohou nyní vybírat z přihlášených novinek, patentů a vynálezů a hlasováním rozhodnout o vítězi.

Účastí na hlasování získáváte jedinečnou možnost vybrat jeden exponát jako nejlepší. Tedy ten, který vás podle popisu nejvíce zaujme. Vaši volbu pak potvrdíte kliknutím na hlasovací tlačítko. Z jedné IP adresy lze hlasovat jen jednou. Hlasování bude ukončeno 6. ledna 2017 ve 12 hodin.

Pro vítěze bude zpracována v první polovině roku 2017 redakční videoreportáž. Všechny vyhodnocené novinky budou prezentovány na titulní straně TZB-info, po dobu tří měsíců od výstavy, ve speciálním okně Infothermy. Rovněž bude poskytnuta portálem TZB-info reklama v hodnotě 30.000 Kč zdarma.

S hodnocenými novinkami, patenty a vynálezy se zájemci budou moci seznámit v průběhu výstavy ve vstupní expozici veletrhu Infotherma 2017 v pavilonu A1, věnované NOVINKÁM, vynálezům a patentům z oboru nomenklatury výstavy.

Vybírejte z následujících novinek, vynálezů či patentů

Kondenzační průtokové ohřívač ENBRA SFK

Kondenzační průtokový ohřívač ENBRA SFK

ENBRA SFK přináší na trh inovativní technologii, která Vám zaručí nejen výraznou úsporu v pořizovacích nákladech ohřívače, ale i provozní úspory díky kondenzační technologii, a v neposlední řadě také minimální nároky na prostor. Zásadní výhodou oproti „standardním“ konkurentům jsou zanedbatelné rozměry. I při minimálních rozměrech jsou však tyto ohřívače schopny stálé dodávky teplé vody až 1 434 l/h při ΔT 30 °C. Výrobky jsou dodávány ve třech základních výkonových variantách: 27, 34 a 50 kW. K ohřevu vody dochází v patentovaném celonerezovém trubkovém výměníku: Ohřívače ENBRA SFK jsou vhodné do aplikací s vysokým požadavkem na stálou dodávku teplé vody. Za zmínku stojí i to, že zásobníkový kondenzační ohřívač srovnatelného výkonu je několikanásobně dražší.
Detail



Fotovoltaické ohřívače vody s elektronickým spínáním DC ohřívacího tělesa

Fotovoltaické ohřívače vody s elektronickým spínáním DC ohřívacího tělesa

Společnost Thermo/Solar uvedla v tomto roce na trh zcela nové fotovoltaické ohřívače vody. Nové řešení přináší rozdílné umístění obou (AC i DC) spirál. DC spirála, napájená fotovoltaikou je umístěna ve spodní části nádrže a ohřívá celý její objem. Spínací obvody tohoto DC ohřívacího tělesa jsou napájeny z připojeného fotovoltaického zdroje (nepotřebují žádný externí zdroj) a jsou tedy funkční i v případě výpadku střídavé AC sítě. Střídavý proud ze sítě slouží pouze pro případný dohřev vody během dnů s nízkou intenzitou slunečního záření. Toto těleso je navíc umístěno až v horní polovině nádrže, takže slouží skutečně jen k dohřevu vody a to ještě jen v horní části nádrže. Jsou tak vytvořeny ideální podmínky pro maximální využití fotovoltaického zdroje.
Detail



KERBEROS POWER

KERBEROS POWER

Systém KERBEROS POWER je určen k výkonnému fotovoltaickému ohřevu vody. Jedná se o modulární systém pro výkonové varianty 2, 4 a 6 kW instalovaného fotovoltaického výkonu. Systém lze dle potřeby postupně doplňovat o jednotlivé výkonové bloky po 2 kW. Je určen pro práci se standardním topným tělesem 2 – 2,5 kW pro každý využitý modul. Pro svou funkci nevyžaduje bezpodmínečně síťový přívod 230V/50Hz, ten se používá pouze pro napájení řídicí části a komunikačního modulu. Výkonová část pracuje výhradně v ostrovním režimu, fotovoltaická část je spolehlivě galvanicky oddělena od síťové části.KERBEROS POWER funguje na principu maximalizace využití výkonu dodaného fotovoltaickými panely díky DC/DC měniči se sledováním bodu maximálního výkonu (MPPT).
Detail



Automatický kotel VIADRUS A3C

Automatický kotel VIADRUS A3C

Automatický kotel VIADRUS A3C používá litinový výměník konstrukčně vycházející z osvědčeného kotle Hercules U26. Podle provedení je v kotli možno spalovat hnědé uhlí nebo dřevní pelety či tato paliva střídat. Kotel je vybaven řídící jednotkou Siemens Climatix ve verzi STANDARD nebo ve verzi WEB, která umožňuje ovládat kotel přes internet. I díky vysoké účinnosti je kotel až v emisní třídě 5 a splňuje podmínky„Ekodesign”.
Detail



Tepelné čerpadlo vzduch-voda NIBE™ F2120

Tepelné čerpadlo vzduch-voda NIBE™ F2120

Tepelné čerpadlo vzduch-voda NIBE F2120 představuje nejúčinnějši tepelné čerpadlo ve své třídě s topným faktorem vyšším než 5. Zároveň ohromuje svou velmi nízkou hlučností o síle pouhých 53 db(A) (síla akustického hluku) a hladinou akustického tlaku při 2 m 39 dB(A). Umožňuje 1fázové i 3fázové zapojení, má mimořádně snadnou instalaci a pracuje v širokém pracovním rozsahu (výstupní teplota až 65 °C a senzačních 63 °C i při venkovní teplotě -25 °C). Samozřejmostí je třída energetické účinosti A+++ a přidělený SVT kód pro Kotlíkovou dotaci. Švédská tepelná čerpadla NIBE představují technologickou špičku oboru. Nabízíme teplená čerpadla všech principů (země-voda, vzduch-voda, ventilační) a rekuperační jednotky, včetně příslušenství.
Detail



VARIODESIGN připojovací armatura s integrovaným termostatickým ventilem

VARIODESIGN připojovací armatura s integrovaným termostatickým ventilem

Variodesign – připojovací armatura s integrovaným termostatickým ventilem pro otopná tělesa s vnitřním závitem 1/2“ nebo s vnějším závitem 3/4“ Eurokonus. Je vhodná pro koupelnová a otopná tělesa se středovým dopojením. Armatura kombinuje rohový a přímý tvar ventilu i pravé nebo levé připojení hlavice. Termostatickou armaturu se závitovou přípojkou M 30 × 1,5 je možné přednastavit pomocí speciálního klíče. Vypouštění a plnění je možné pouhým našroubováním běžného hadicového šroubení. Termostatická hlavice s kapalinovým čidlem se závitovou přípojkou M 30 × 1,5. Montážní firmě se zjednodušuje volba armatury, protože volí pouze barevné provedení. Snižují se skladové zásoby pro odborný velkoobchod i pro dodavatele výrobků – zvyšuje se obliba středového dopojení, které přináší nárůst tepelného výkonu.
Detail



Aditivum do kotlů CARBOSMAR

Aditivum do kotlů CARBOSMAR

Carbosmar je tekuté aditivum určené pro použití v kotlích se šnekovým podavačem. Carbosmar se aplikuje přímo na palivo do násypky kotle. Odměřené množství látky se naleje na jedno místo v násypce tak, aby proniklo přes uhlí až na dno zásobníku, tedy k podavači.Pravidelné dávkování přípravku zajistí zlepšení práce a účinnosti vašeho kotle, účinně snižuje hlučnost, provoz kotle se stává tišším a monotónním. Použitím aditiva se rovněž sníží množství popela a toxických látek, které se tvoří v průběhu spalování, sníží se dopravní odpor v podavači. . Tím pádem je nižší spotřeba elektrického proudu až o cca. 30 %. Netrpí a méně se opotřebovávájí komponenty regulace (řídící jednotky kotle).
Detail



testo 872 – chytrá termografie s velmi vysokou kvalitou obrazu

testo 872 – chytrá termografie s velmi vysokou kvalitou obrazu

Termokamera testo 872 přesvědčí rozlišením 320 x 240 pixelů, velmi dobrou teplotní citlivostí, mnoha inovačními funkcemi, připojením k chytrému telefonu přes aplikaci testo Thermography App a nejlepším poměrem výkonu a ceny ve své třídě. Navíc termokamera testo 872 bezdrátově integruje hodnoty naměřené klešťovým multimetrem testo 770-3 a také termo-hygrometrem testo 605i pro ještě průkaznější termosnímky. S funkcí testo e-Assist nemusíte ručně nastavovat stupeň emisivity a odraženou teplotu zkoumaného objektu. Nyní jednoduše stačí na měřený objekt nalepit jednu z dodaných referenčních nálepek. Termokamera rozpozná nálepku, zjistí stupeň emisivity a odraženou teplotu a obě hodnoty automaticky nastaví. S aplikací testo Thermography App se z Vašeho chytrého telefonu/tabletu stane druhý displej a dálkové ovládání Vaší kamery.
Detail



Kondenzační kotel na pelety INTER FIRE Lambda condens

Kondenzační kotel na pelety INTER FIRE Lambda condens

Kondenzační kotle na pelety INTER FIRE Lambda Condens (IF11, IF14) splňují emisní limity v 5. třídě a zároveň požadavky na EcoDesign. Kotel splňuje eminsní limity jak v kondenzačním, tak i v normálním režimu. Je použitelný pro jakýkoliv topný systém a nepotřebuje akumulační nádobu. Pro své malé půdorysné rozměry a možnost integrace vakuového podávání paliva lze kotel využít i v malém prostoru. Na český trh bude uveden v prvním čtvrtletí 2017, a bude registrován pro kotlíkovou dotaci. Zatím jen jeden evropský výrobce se může „pochlubit“ kondenzačním kotlem na pelety. HKS Lazar se tak zařadil mezi absolutní evropskou i světovou špičku mezi výrobci peletových kotlů, kdy jako druhý v pořadí uvádí na trh kondenzační kotel na pelety.
Detail



Větrací jednotka DUPLEX 850 Inter

Větrací jednotka DUPLEX 850 Inter

Jednotka je určena pro decentrální větrání škol, kanceláří a podobných prostor a splňuje nejvyšší požadavky na účinnost rekuperace, na minimální hlukovou zátěž za nejnižších provozní nákladů. Větrací jednotka se instaluje přímo do větraného prostoru, na podlahu objektu. Nastavitelné přívodní žaluzie zajišťují optimální směřování proudu vzduchu do větraného prostoru. Zařízení dosahuje maximální výkon 850m3/h. Jednotka má dvojíci vestavných tlumičů hluku, které zajišťují excelentní akustické parametry a je rovněž vybavena protiproudým, vířivým rekuperačním výměníkem. Zařízení filtruje přiváděný a odváděný vzduch standardně ve třídě M5, volitelně F7. Jednotku je možné dodat ve dvou základních barvách – bílá a stříbrná, nebo s lamino opláštění ve třech různých dekorech
Detail



UNIKÁTNÍ KOMÍNOVÁ SOUSTAVA PRO PLYNOVÝ KOTEL A KRBOVOU VLOŽKU - SCHIEDEL KOMBIGAS

UNIKÁTNÍ KOMÍNOVÁ SOUSTAVA PRO PLYNOVÝ KOTEL A KRBOVOU VLOŽKU - SCHIEDEL KOMBIGAS

Nosným prvkem systému je nová komínová tvárnice, která je rozdělena na tři samostatné části. První je určena pro komínový průduch pro pevná paliva. Zde je osazena tenkostěnná keramická vložka o průměru 18 nebo 20 cm s hrdlovými spoji, opatřená tepelnou izolací. Druhá část tvárnice vytváří uzavřenou šachtu, ve které je vloženo plastové potrubí pro odvod spalin od plynového spotřebiče. Prostorem mezi tímto plastem a stěnou tvárnice je přiváděn současně spalovací vzduch. Poslední částí tvárnice je samostatná víceúčelová šachta, kterou lze využít mimo jiné pro připojení solárního systému. Vznik tepelných mostů je v oblasti obou šachet eliminován integrovanou tepelnou izolací ve stěně tvárnice.Za cenu jednoho komínu zákazník dostane ucelený systém se dvěma průduchy. Ušetří tak nejen za pořizovací náklady, ale i za montáž, a také místo v dispozici objektu.
Detail



  Zplyňovací kotel na kusové dřevo Benekov D18, D26, D34

Zplyňovací kotel na kusové dřevo Benekov D18, D26, D34

Velmi úspěšné portfolio automatických kotlů Benekov je rozšířeno o unikátní kotel na kusové dřevo. Budoucím uživatelům nabízí nové možnosti ve vytápění, které znamenají pro uživatele obrovský komfort a variabilitu v užívání. Mezi hlavní přednosti kotlů Benekov řady D je patentovaný mechanický systém detekce váhy zbytkového paliva. Tento unikátní systém zabezpečuje automatický stáložár, který zajišťuje nepřetržitý provoz kotle až 24 hodin bez přikládání. I po této době je v kotli dostatečná vrstva pro další přiložení bez nutnosti čištění a zatápění. Kotel má patentované integrované samočinné směšování vody. Jedná se o první kotel na trhu s ochranou před nízkoteplotní korozí, bez nutnosti instalace zabezpečovací sestavy typu Ladomat.
Detail



Unikátní klimatizace bez venkovní jednotky - UNICO Air Inverter

Od nového roku 2017 vstupujeme na český trh s novým unikátnímu klimatizačními jednotkami UNICO, které jsou jedinečné především svojí konstrukcí. Jedná se totiž o speciálně vyvinuté a patentované systémy chlazení, které nepotřebují ke svojí funkci nevzhledné venkovní jednotky. Veškerý UNICO systém chlazení včetně kompresoru je vytvořen tak, aby se vešel do vnitřní jednotky, která je jen o málo větší než klasická splitová jednotka. Nová jednotka je velmi inteligentně vytvořena tak, aby zaručila plnohodnotnou funkci chlazení / topení včetně invertoru. Invertor zajišťuje velmi vysokou účinnosti chlazení a ekonomický provoz. Klimatizace UNICO obsahuje anti-vibrační a tlumící materiály, díky nímž si udržuje nejnižší hladinu hluku v celé její kategorii.
Detail a web



Wolf „Tower“ = splitové tepelné čerpadlo pro vytápění a chlazení s jednotkou řízeného větrání od firmy Wolf pro zdravé a komfortní bydlení

V jedinečné sestavě „Tower“ firmy Wolf je zkombinováno efektivní a úsporné vytápění a chlazení pomocí tepelného čerpadla BWL-1S(B) 07/10/14 se zásobníkem na teplou vodu CEW-2-200 se zajištěním čerstvého a čistého vzduchu. Jednotka řízeného větrání CWL-T-300 Excellent zajistí optimální kvalitu vzduchu v obyt¬ném prostoru a současně je vysoce efektivní díky zpětnému získávání tepla s účinností až 95 %. Kombinace větrací jednotky se zdrojem tepla a chladu vytváří kompaktní sestavu - která zaujme i svým vzhledem. A to všechno na ploše pouhých 0,96 m2 (plocha europalety). Regulaci zdroje tepla, chladu i větrání zabezpečuje ovládací modul BM-2. Vše se tak ovládá společně pomocí jediného ovládacího modulu, resp. prostřednictvím aplikace ve smartphonu. logo
Detail



Kachlový krb SOLID L Accum

Kachlový krb SOLID L Accum je absolutní technickou novinkou na trhu. Jedná se o krb s kombinovaným způsobem vytápění a vysokou akumulační schopností. Korpus je vytvořen z velkoformátových keramických kachlů jako ideálního materiálu pro předávání tepla. Celková účinnost krbu dosahuje 92 %. Čistý nadčasový design, proporce a originální glazované povrchy se ukázaly jako vhodné pro individuální osobité interiéry. Předností kachlového krbu je rovněž promyšlená kombinace sálavého a teplovzdušného vytápění, vysoká akumulační schopnost s postupným předáváním akumulované tepelné energie, snadná obsluha - regulace hoření jedním ovládacím prvkem a mnoho dalších. Výkon krbu lze regulovat v rozmezí 3 až 8 kW a průměrná spotřeba dřeva činí 1,6 kg za hodinu.
Detail



Porotherm 38 Profi Dryfix

Cihly broušené Porotherm 38 Profi Dryfix jsou určené pro omítané jednovrstvé obvodové nosné i nenosné zdivo tloušťky 380 mm s velmi vysokými nároky na tepelný odpor a tepelnou akumulaci stěny. Ke zdění těchto cihel se používá speciální pěna pro zdění, která se nanáší ve dvou pruzích při vnějších okrajích cihel. K přednostem zdiva s této cihly například patří dokonalé řešení lineárních tepelných mostů na styku s výplněmi otvorů, ideální spojení na pero a drážku, pracnost zdění nižší o 50 % oproti klasickému zdění NEBO vysoká pevnost zdiva v tlaku. Logo
Detail



Vytápění celého domu pohodlně ovládám tabletem

Tablet bezdrátově ovládá a nastavuje dotykové termostaty Displej 2TMWi-Fi a tím umožňuje centrální ovládání vytápění v celém domě. Souprava je určena pro všechny druhy vytápění (elektrické, plynové ....) . Jednoduché nastavení termostatů umožňuje velká dotyková obrazovka tabletu. Intuitivní ovládání tabletu je v češtině i v jiných jazycích. Díky internetu lze topení regulovat z míst mimo domov. Dodávka spočívá z tabletu, softwaru a Wi-Fi routeru. Souprava je nastavena po přijetí objednávky, montér nepotřebuje mít žádnou speciální kvalifikaci, stačí zapojit Wi-Fi router do zásuvky. Logo
Detail



SLX LAMBDA Touch – zplyňovací kotel ATTACK LAMBDA Touch 20 – 55 kW

Řada kotlů ATTACK 7000 – SLX je vybavena účinnějším trubkovým výměníkem "spaliny – voda". Ve výměníku jsou osazené speciální pohyblivé turbulátory, které slouží k brždění a vytváření turbulentního proudění spalin přes výměník, čímž se dosahuje vyššího přestupu tepla přes ocelovou stěnu výměníku do topné vody. Turbulátory zároveň slouží k vyčištění výměníku, čímž ho udržují čistý, kdy výměník dosahuje nejefektivnější provozní parametry – vysokou účinnost. Z technického hlediska se jedná o řadu kotlů s vysokou účinností, nízkou teplotou spalin a efektivnějším spalovacím procesem. dosahovaná účinnost kotle ATTACK SLX je až do 91,7 %. Instalací účinnějšího kotle řady ATTACK SLX dojde k značnému snížení provozních nákladů, promítnutých v úspoře paliva oproti kotlům s nižší účinností spalujících stejné palivo. Logo
Detail



Krbová vložka Heat C 2G L 65.51.31.01 s akumulační sadou Mammoth

Krbová vložka s třístranným prosklením a výsuvnými dvířky je designovým a zároveň velmi účinným topidlem, který Vám zpříjemní chladné zimní dny. Možnost osazení akumulačních modulů Mammoth, zvýší akumulační schopnost objektu a tím prodlouží tepelnou pohodu až o 10hodin. Veškeré vychytávky podtrhuje systém Double spin, který vyvinula naše firma Romotop s cílem dosažení maximální ekologie a čistoty spalovaní v kombinaci s vysokou účinností. Naše výrobky jsou připraveny pro provoz i po roce 2022. Když krb tak jedině Romotop. Logo
Detail



KOVARSON – kombinovaný zplynovací a automatický kotel PREDATOR 25 kW

Kombinovaný kotel PREDATOR je zcela výjimečným produktem na trhu díky své kombinaci paliv. Kotel je možné provozovat jako zplynovací na kusové dřevo, štěpku, či brikety a nebo jako kotel automatický na hnědé uhlí ořech 2. Konstrukční spojení dvou kotlů do jednoho spočívá v kombinaci zplynovacího kotle umístěného v horní části kotle, kde se nachází přikládací komora o obsahu 135 l pro kusové dřevo do délky až 55 cm. Ve spodní části je pak umístěn univerzální hořák pro spalování hnědého uhlí s velkokapacitním 300 l zásobníkem. Logo
Detail



Sofistikovaný systém řízení energie pro zajištění celoroční energetické soběstačnosti provozu rodinného domu

Cílem představeného řešení je vývoj a implementace nových metod a prostředků pro zajištění celoroční energetické soběstačnosti rodinného domu při současném zajištění požadavků na spolehlivý a bezpečný provoz rodinného domu včetně zajištění požadavků na kvalitu elektrické energie, přičemž jako zdroje elektrické a tepelné energie jsou využity obnovitelné zdroje s podporou akumulačního systému. Jednotlivé nástroje a metody jsou komplexně sdruženy do sofistikovaného aktivního systému řízení s názvem Active Demand Side Management (ADSM). Logo
Detail



Ocelový kotel na hnědé uhlí s ručním přikládáním Dakon DOR 4 F. Léty prověřená kvalita v novém kabátě.

Představujeme Vám nový kotel Dakon DOR 4F pro spalování hnědého uhlí z rodiny kotlů Dakon DOR (F). Kotel je postaven na základech prověřeného kotle Dakon DOR F a jeho drobné konstrukční úpravy posunuly kotel nejen do třídy 4, která se může nadále prodávat i po 1. lednu 2018 a provozovat i po 1. září 2022, ale kotel dokonce dosahuje podmínek Ekodesignu. To znamená, že se na kotel v tuto dobu nevztahují žádná legislativní omezení.Kotel konstrukčně vychází ze současného kotle Dakon DOR F. Kotel má více izolace a tedy nižší teplené ztráty opláštění, což v konečném důsledku vede k vyšší účinnost kotle. Nové prvky přispívají také k větší těsnosti kotle, např. aretační růžice na přikládacím poklopu zajišťuje, aby kotel nepřisával vzduch v nežádoucích místech. Logo
Detail



HLASOVÁNÍ BYLO UKONČENO

 
 
Reklama