Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vítězové soutěže Novinky na Infothermě 2016

Exponáty ze soutěže Novinky na Infothermě 2016 byly vystaveny po celou dobu výstavy ve vstupním pavilonu, kde zaujaly mnoho návštěvníků i redakci České televize. Zaujaly i Kotlíkové dotace a i jinak než se čekalo - otazníky kolem seznamu dotovaných výrobků.

Stejně jako v předcházejících letech, i k letošnímu 23. ročníku výstavy Infotherma 2016 organizoval portál TZB-info společně s agenturou Inforpres, pořadatelem specializované topenářské výstavy Infotherma 2016, soutěž NOVINKY NA INFOTHERMĚ 2016. Cílem soutěže je představit novinky přihlášených vystavovatelů na našem portálu a během výstavy i na vyčleněném výstavním prostoru.

Každý vystavovatel může přihlásit do soutěže pouze jeden výrobek nebo službu vystavovanou ve vlastním stánku Infothermy 2016.

Přihlášené novinky představil článek Hlasujte o nejúspěšnější novinku Infothermy 2016

Soutěž „Novinky na Infothermě 2016“ zná své vítěze

  1. Zplyňovací litinový kotel na kusové dřevo VIADRUS P7C, Viadrus a.s.
    Zplyňovací litinový kotel na kusové dřevo VIADRUS P7C je nízkotlaký kotel, který je určený pro spalování kusového dřeva o vlhkosti nižší než 20% a který vyhovuje požadavkům pro vytápění rodinných domů, obchodů a malých provozoven.

  2. Solární systém SOLAR KERBEROS 320, UNITES Systems a.s.
    SOLAR KERBEROS je řídicí jednotka vysoce účinného fotovoltaického ohřevu vody v akumulačním ohřívači (bojleru), která kombinuje maximální využití energie z fotovoltaických panelů se záložním síťovým ohřevem.

  3. Sada chytrých sond TESTO s aplikací pro chytrý telefon, Testo, s.r.o.
    Osm kompaktních měřicích přístrojů, které se propojí přes Bluetooth s chytrým telefonem nebo tabletem je odpovědí na otázku Jak dále usnadnit řemeslníkům práci? Sondy na měření teploty, vlhkosti, tlaku a rychlosti proudění se dají intuitivně obsluhovat přes bezplatnou aplikaci Testo Smart Probes.
Vítězné výrobky v soutěži Novinky na Infothermě 2016
Vítězné výrobky v soutěži Novinky na Infothermě 2016

Gratulujeme vítězům a děkujeme čtenářům za hlasování. Agentuře Inforpres děkujeme za možnost být organizátorem soutěže v rámci tak úspěšné výstavy a za prostor k vystavení výrobků. Upoutávka na tyto výrobky zaujme místo na titulní straně portálu a vítěz bude mít možnost podpořit svůj výrobek širší prezentací.

Vystavené exponáty zaujaly návštěvníky i Českou televizi

Česká televize samozřejmě využila možnosti natáčet na výstavě, která je první velkou akcí v oboru vytápění v období čerpání nové Kotlíkové dotace. 9 miliard na Kotlíkovou dotaci je samozřejmě dost zajímavá výše pro to, aby si tématu novináři všimli.
"Ve chvíli tak velké mediální pozornosti, jakou na sebe dotace strhává, si velmi cením názoru Ing. Kostelného z pořadatelské Agentury Inforpres, který zdůraznil, že výstava Infotherma byla úspěšná před dotacemi a stejně tak budou lidé potřebovat dobré vytápění i po dotacích. Souhlasím s ním, že dotace v našem oboru přinesly již řadu problémů. Vzpomeňme jen například dotace na elektrické přímotopy, dnes nevyužívanou plynofikaci a fotovoltaiku. Oceňuji, že stánek Kotlíkových dotací je až na závěr výstavy a pevně věřím, že zájemci ještě cestou nasbírali podněty k zamyšlení a mohou se tak rozhodnout lépe," říká Ing. Dagmar Kopačková, Ph.D., ředitelka TZB-info.




Výstavka výrobků NOVINKY NA INFOTHERMĚ 2016, poslední přípravy a pak už po celou dobu výstavy zájem návštěvníků.

Na další fotografie můžete podívat na fotoblogu ESTAV.cz

Výběr výrobků vyvolává otázky

"Právě s ohledem na všelijaké zkušenosti s dotacemi v ČR je velmi zneklidňující situace, o které se na Infothermě také mluvilo. A to, že na oficiálním seznamu kotlů, který je pro zájemce o kotlíkové dotace k dispozici na stránkách SFŽP (Seznam registrovaných kotlů / výrobků - ke dni 22. 1. 2016), jsou i naprosto nevyhovující výrobky. Toto podezření je výsledkem skutečnosti, že na rozdíl od původního záměru nemusí výrobce deklarovat, že splňuje Ekodesign osvědčením z nezávislé zkušebny, ale vystavuje si ho sám. K této změně došlo 4.12.2015. Pokud se potvrdí podezření, že některé kotle nesplňují podmínky, pak je to velký problém. Je otázkou, co bude s lidmi, kteří si takový kotel koupí a dle dotačních podmínek jej musí provozovat. Je to určitě velmi vážné téma. V každém případě v seznamu registrovaných výrobků je sloupec způsob ověření parametrů. Při volbě zařízení je třeba pečlivě vybírat, minimálně do doby než se situace vyjasní," doplňuje Kopačková.

Pozn.: Právní předpisy k problematice Ekodesign výrobků spojených se spotřebou energie

 
 
Reklama