Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová řada krbových vložek vhodných do nízkoenergetických domů – FLAMEN GAMA

Chvíle rodinné pohody u krbu již v současné době nejsou jen vymožeností velkých rodinných domů. V současné době si můžete užívat této pohody také, pokud bydlíte v nízkoenergetickém domě, a to i bez toho, aby Vám doma bylo zbytečné horko.

Společnost FLAMEN Krby vychází vstříc současným trendům v oblasti vytápění teplovzdušnými krbovými vložkami a přichází s novou řadou levných krbových vložek GAMA.

Teplovzdušné krbové vložky GAMA jsou určeny právě pro vytápění nízkoenergetických domů a malých prostor aniž byste se museli vzdát dokonalého pohledu na oheň. Díky prostornému prosklení (60 × 50 cm) a unikátnímu systému spalování si můžete užívat překrásného pohledu na oheň. Díky nízkému výkonu (3–5 kW) se nemusíte obávat přílišného tepla v místnosti.

Velkou výhodou nových krbových vložek GAMA jsou také malé zástavbové rozměry. Hloubka celé krbové vložky včetně obestavby je pouhých 45 cm. I přesto je topeniště krbové vložky ale dostatečně velké a bezpečné. Nedojde tak k vysypání popelu z krbové vložky při otevření dvířek krbové vložky. Další výhodou jsou nízké pořizovací náklady.

V následující tabulce naleznete základní přehled technických parametrů krbových vložek GAMA:

Prosklení (šířka × výška)60 × 50 cm
Prosklení (provedení rámu)Bezrámové
Otevírání Do boku
ProvedeníČelní, rohové pravé, rohové levé
Regulovatelný výkon 3–5 kW
Účinnost83 %
Externí přívod vzduchuAno (120 mm)
Průměr kouřovodu (vnitřní/vnější)139/147 mm
Obezdívací rámeček ve standardním provedení4×90°
Spotřeba paliva / hod. 1,4 kg
Vytápěný prostor30–80 m2

Nová řada krbových vložek FLAMEN GAMA bude k dostání od druhé poloviny ledna 2016.

GAMA FS 30
GAMA FS 30
GAMA LS 30
GAMA LS 30
GAMA RS 30
GAMA RS 30

FLAMEN Krby – připravujeme v roce 2016

S blížícím se novým rokem nastává čas sumírování roku minulého a plánování pro rok nastávající. Také my bychom Vás chtěli seznámit s nejzásadnějšími novinkami, které jsme uvedli na trh v roce 2015 a také s těmi, na které se můžete těšit v roce 2016.

FLAMEN Krby uvedly na trh v roce 2015 úspěšně řadu novinek, které si brzy našly své zákazníky. Portfolio produktů se tak rozšířilo o novou řadu reprezentativních krbových vložek OMEGA vhodných pro velké interiéry. Vzhledem k tomu, že se snažíme uspokojit nároky každého z našich zákazníků, mysleli jsme také na zákazníky s nízkoenergetickými domy. Nejen pro ně jsme své portfolio produktů rozšířili o sálavé a akumulační krbové vložky řad BETA AKU, KAPPA AKU. Ovšem ani v oblasti stávajícího portfolia jsme nezaháleli. Proto jsme výrazným způsobem inovovali všechny stávající modelové řady, zejména pak řady teplovzdušných krbových vložek SIGMA, ALFA. Provedené inovace Vám mají přinést ještě více komfortu a pohodlí při užívání krbových vložek FLAMEN.

BETA LS
BETA LS
KAPPA FS
KAPPA FS
Sigma CS 30st
Sigma CS 30st

Doufáme, že pro většinu z Vás byl rok 2015 stejně přínosným a úspěšným jako pro nás. Všem svým zákazníkům pak přejeme jen to nejlepší také v roce nadcházejícím, v roce 2016. A jaké novinky pro Vás v novém roce připravujeme?

Již v lednu uvedeme na trh novou modelovou řadu teplovzdušných krbových vložek GAMA. Tuto novinku přivítají zejména ti, kteří mají nízkoenergetický dům, potřebují levnou krbovou vložku malých zástavbových rozměrů, nízkým výkonem ale velkým prosklením, aby si mohli plnými doušky užívat domácí pohody u hořícího krbu.

Na jaře uvedeme na trh nové variace stávajících modelových řad SIGMA, KAPPA. Nově tak v našem portfoliu naleznete krbovou vložku SIGMA C S s třístranným prosklením, která se jistě stane výraznou dominantou vašeho interiéru. Pro ty praktičtější z Vás pak připravujeme všechny krbové vložky řad SIGMA, KAPPA ve variantě se zadním přikládáním. Věříme, že uvedenou variantu ocení zejména dámy, kterým zadní přikládání u krbové vložky výrazně usnadní udržování čistoty v domácnosti.

Obezdívací rámeček pro krbové vložky KAPPA / BETAObezdívací rámeček pro krbové vložky KAPPA / BETAObezdívací rámeček pro krbové vložky KAPPA / BETA

V druhé polovině roku 2016 se můžete těšit na novou modelovou řadu krbových vložek, sestru řady GAMA, řadu ZETA. Krbové vložky ZETA budou zahrnovat všechny výhody modelové řady GAMA – široké prosklení, nízký výkon, malé zástavbové rozměry, nízké pořizovací náklady. Rozdílem mezi řadou GAMA bude způsob otevírání. Krbové vložky ZETA budou disponovat velmi oblíbeným způsobem otevírání – otevíráním s výsuvem.

Věříme, že na všechny uvedené novinky se těšíte stejně jako my. O všech novinkách Vás budeme v průběhu celého roku informovat také na našich stránkách a facebooku.

Těšíme se na Vás v novém roce 2016!


FLAMEN Czech Republic, s.r.o.
logo FLAMEN Czech Republic, s.r.o.

FLAMEN je výhradním prodejcem designových závěsných krbů ROCAL (Španělsko) a sálavých akumulačních kamen NORSK z mastku (Norsko). Od roku 2013 vyrábí krbové vložky vlastní značky FLAMEN. Všechny krby i kamna dodává včetně instalace zákazníkům po celé České ...