Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vytvořte si ve vašem domově zdravé teplo

V posledních letech se všichni snaží vytvořit si zdravý domov. Dbají o kvalitu bydlení, ať už jde o použití zdravotně nezávadných, přírodních a ekologicky šetrných stavebních materiálů, nebo přímo energeticky úsporných domů. Pokud chcete šetřit energií a žít zdravě, měli byste si vybrat vhodný zdroj tepla.

Ideální vytápění pro alergiky

Požadavkům na ekologické, úsporné a zdravé vytápění bezezbytku vyhovují sálavé a akumulační krbové vložky. Proč doma vybudovat právě tyto krby? Sálavé teplo je zdravotně nezávadné, protože při vytápění nevíří prach do ovzduší. Díky tomu se tento typ topení hodí do domácností, kde žijí alergici a astmatici. Navíc sálání umožňuje rovnoměrný ohřev. To je obrovská výhody. U některých tepelných zdrojů totiž dochází k tomu, že se jejich bezprostřední okolí přehřívá, ale vzdálenější oblasti jsou vytopeny méně.

V případě sálavého tepla ale docílíte stejné teploty v celé místnosti. Systém vytápění FLAMenergy od českého výrobce krbových vložek FLAMEN umožňuje, že se krbová kamna velmi dobře uplatí u nízkoenergetických domů. Kombinace krbové vložky a akumulační obestavby dokáže snížit výkon krbu na méně než 2 kW.

Ušetříte hodně energie

Princip je jednoduchý. Akumulační obestavba zpomalí výdej tepla do místnosti. Díky tomu se teplo uvolňuje postupně po dobu několika hodin.

Krby FLAMEN proto zabraňují vzniku příliš vysoké teploty v místnosti. Proto díky krbovým vložkám KAPPA L S AKU, F S AKU a R S AKU, BETA L S AKU, F S AKU a R S AKU, GAMA L S PASSIVE, R S PASSIVE a F S PASSIVE můžete ušetřit velké množství energie a bez potíží vytápět nízkoenergetické domy. Zmiňovaných devět typů sálavých a akumulačních krbových vložek se liší výkonem a rozměry.

Pokud chcete vytápět svůj dům ekologicky, čistě, zdravě a úsporně, vyberte si z těchto typů. Díky tomu, že si můžete zvolit, zda chcete čelní, rohové pravé či rohové levé provedení, dají se vložky umístit do jakkoli situovaného interiéru.





FLAMEN Czech Republic, s.r.o.
logo FLAMEN Czech Republic, s.r.o.

FLAMEN je výhradním prodejcem designových závěsných krbů ROCAL (Španělsko) a sálavých akumulačních kamen NORSK z mastku (Norsko). Od roku 2013 vyrábí krbové vložky vlastní značky FLAMEN. Všechny krby i kamna dodává včetně instalace zákazníkům po celé České ...