Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Krbová kamna Romotop LUGO nyní s akumulací

Před nedávnem firma Romotop uvedla na trh dvojici modelů krbových kamen vybavených speciálními akumulačními tvarovkami Romotop, zajišťujícími sálání tepla krbovými kamny ještě dlouho po vyhasnutí ohniště. Jedná se o krbová kamna ARONA a LUGO AKUM. Podrobnější informace se můžete dočíst v informačním letáku Akumulace Arona a Lugo.

Protože jsme okamžitě zaznamenali obrovský zájem zákazníků o tyto nové modely, přinášející daleko vyšší komfort vytápění, rozhodli jsme se dovybavit speciálními akumulačními tvarovkami Romotop jeden ze zavedených modelů, který si svou pozici oblíbených krbových kamen drží na trhu již delší dobu. Jedná se o krbová kamna LUGO, která tvoří základ konceptu krbových kamen LUGO AKUM. Zákazníky, kteří již krbová kamna LUGO vlastní jistě potěší, že i jejich model je možno dodatečně speciálními akumulačními tvarovkami dovybavit.

Krbová kamna LUGO byla na své zadní straně doplněna celkem o cca 22 kg akumulačního materiálu uloženého ve třech speciálních akumulačních tvarovkách Romotop. Vezmeme-li v úvahu oblíbenou variantu kamen LUGO 01 s keramickým obkladem, vážícím celkem 37 kg, zvýší se tak množství vnějšího materiálu schopného akumulovat teplo o přibližně 60 %, což jistě není málo.

Krbová kamna ARONA a LUGO AKUM
Krbová kamna ARONA a LUGO AKUM

Přihlédneme-li k tomu, že krbová kamna vyrobená ve firmě Romotop před bezmála 20-ti lety jsou stále v provozu a bez problému slouží, nepříliš vysoká investice do speciálních akumulačních tvarovek se jistě zákazníkům vyplatí.

Romotop, krbová kamna LUGO s akumulací

Krbová kamna LUGO jsou dodávána ve 30-ti barevných glazurách keramických obkladů nebo s obklady z kamene či pískovce. Pro zákazníky, kteří chtějí kvalitní kamna, ale potřebují přece jen trošku ušetřit, je vhodná varianta s plechovými kryty. Korpus kamen je možné na objednávku dodat i v jiných než standardních odstínech, a sice v šedé, černé nebo hnědé barvě.

Krbová kamna LUGO jsou moderním, technicky vyspělým výrobkem. Proto je u nich samozřejmostí vyšší základní výbava v podobě centrálního přívodu spalovacího vzduchu (CPV), umožňujícího přívod veškerého vzduchu potřebného pro hoření kamen z exteriéru. CPV je navíc možno připojit jak ze zadní strany kamen (do stěny), tak ze spodní strany kamen (do podlahy).

Ovládání množství spalovacího vzduchu a tím hoření je zde řešeno pro uživatele komfortním způsobem, a sice jediným ovládacím prvkem, kterým je plně regulován jak primární vzduch jdoucí pod rošt usnadňující zátop v kamnech, tak sekundární spalovací vzduch zajišťující kvalitní spalování a vždy čisté radiusové sklo dvířek.

Vyústění kouřovodu kamen LUGO je realizováno litinovým hrdlem o průměru 150 mm. Kamna lze ke komínu připojit jak shora, tak zezadu.

   

Podrobnosti se zájemci dozví a krbová kamna v reálu si mohou prohlédnout na veletrhu FOR ARCH 2011, hala 4, stánek 4B4. Máte-li zájem o podrobné informace a návrh konkrétního řešení, nabízíme k vyplnění zákaznický formulář.

Věříme, že zákazníci, kteří se rozhodnou pro kamna Romotop LUGO budou s tímto výrobkem dlouhá léta spokojeni.


Romotop s.r.o.
logo Romotop s.r.o.

Romotop s.r.o. vyrábí krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, akumulační krbová kamna, krbové vložky, teplovodní krbové vložky, krbová kamna a krbové vložky pro nízkoenergetické domy, kachlová kamna a krby na dřevo.