Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Prostorové termostaty Siemens s ovládáním dotykovými tlačítky

Nové termostaty RDD/RDE z divize Building Technologies společnosti Siemens mají moderní vzhled. Snadno se ovládají dotykovými kapacitními tlačítky. Současně je nabídka rozšířena o bezdrátové modely.

Moderní kapacitní dotyková tlačítka není třeba mačkat

Prostorové termostaty skupiny RDD/RDE jsou po deseti letech na trhu nahrazeny přístroji nové generace. Modernizovaná zařízení mají nejen moderní jednoduchý design, ale také velmi plochou konstrukci. Aktuální hodnoty lze snadno odečítat na velkém a přehledně uspořádaném displeji. Nové termostaty se ovládají prostřednictvím moderních kapacitních dotykových tlačítek. Těch se při změnách nastavení přístroje stačí pouze dotýkat a není nutné je mačkat.

Snížení provozních nákladů

Přístroje řady RDE obsahují časový program umožňující uživateli dopředu nastavit teplotu požadovanou v místnosti ve zvolených časových úsecích. Lze tudíž snížit spotřebu energie a provozní náklady, např. tím, že se neužívané místnosti nevytápějí na obvyklou provozní teplotu. Termostaty lze také propojit se čtečkami přístupových karet – např. v hotelových pokojích – takže se místnosti vytápějí jen tehdy, jsou-li v nich přítomny osoby.

Prostorové termostaty RDD/RDE Siemens
Prostorové termostaty RDD/RDE Siemens

Termostaty obou řad, RDD i RDE, se dodávají ve verzích s napájením buď ze sítě 230 V AC, nebo z baterií. K uchování údajů a nastavení při výpadku napětí v síti nebo při výměně baterií jsou opatřeny vyrovnávací pamětí. Přístroje obou řad se dodávají také jako bezdrátové modely komunikující s příslušným rádiovým přijímačem. Produktová řada obsahuje také bezdrátový multizónový modul RDE-MZ6, ke kterému je možné připojit až šest bezdrátových termostatů, což výrazně zmenšuje náklady na kabeláž.

Prostorové termostaty RDD/RDE pro rodinné domy, chalupy i komerční objekty

Prostorové termostaty skupiny RDD/RDE jsou vhodné k použití v otopných soustavách v rezidenčních i účelových budovách. Tedy např. v rodinných domech a rekreačních stavbách a v domech s větším počtem bytů se samostatnými topnými systémy stejně jako ve školách, hotelech a úřadech s řízením teploty v jednotlivých místnostech.
K použití ve veřejně přístupných prostorech jsou přístroje opatřeny funkcí zamykání kláves a žádané teploty spolehlivě chránící nastavené hodnoty a ovládání před neoprávněnými zásahy.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama