Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zdravější klima v interiéru s podlahovým radiátorem BITHERM Floor

Podlahové konvektory mají silného konkurenta. Provoz podlahového radiátoru s unikátní geometrií otopné plochy je ekonomicky efektivnější, účinnější a hygienicky čistší oproti podlahovému konvektoru.

Podlahový radiátor BITHERM Floor byl za účelem prokázání jeho výjimečných vlastností podroben testování v laboratořích ČVUT v Praze pod vedením Prof. Ing. Jiřího Bašty, Ph.D. Výsledky testu a matematické simulace prokázaly unikátní tepelně-technické a hygienické vlastnosti otopného tělesa BITHERM Floor.

Efektivní sálavá tepelná clona

BITHERM Floor se vyznačuje vyšší mírou tepelného záření, které společně s konvekcí vytváří před oknem aktivní tepelnou clonu zabraňující chladným stékajícím proudům po povrchu skla, rosení okna a nežádoucímu chladnému záření do vytápěného prostoru. Vyzařované sálavé teplo zvyšuje střední radiační teplotu okolních ploch vytápěné místnosti, čímž zároveň snižuje náklady na vytápění.

Hygiena prostředí

Při vývoji podlahového radiátoru byl kladen důraz na odstranění známého handicapu podlahových konvektorů, kterým je obtížná čistitelnost vnitřních částí konvektoru. Výsledkem pak je ukládání prachu a nečistot i mikrobiálního původu v konvektoru, které jsou následně ventilátorem vířené a vháněné do vytápěného prostoru. Koncentrace těchto částic v ovzduší vytváří pro obyvatele zdravotně závadné prostředí. Tento závažný problém řeší podlahový radiátor BITHERM Floor. Snadné čistění probíhá při běžném úklidu vysavačem, který z malé hloubky zářiče a vany tělesa prach a nečistoty dokáže vysát a udržet je v čistotě.


ELVL s. r. o.
logo ELVL s. r. o.

Výroba a prodej designových otopných těles a elektrických radiátorů BITHERM, trubkových koupelnových radiátorů v teplovodním i elektrickém provedení, elektrických sušáků ručníků, vysoušečů obuvi, elektrických topných těles s regulací vytápění a sušení.

 
 
Reklama