Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Cositherm® - zónová regulace vytápění/chlazení

Schopnost řídit vytápění/chlazení v jednotlivých místnostech pomocí jedné centrální jednotky je pro koncového uživatele velmi výhodná, ale také umožňuje efektivní a rozumnou spotřebu energetických.

Zónová regulace vytápění/chlazení CosiTherm® od společnosti AFRISO umožňuje nastavit různé teploty nebo provozní doby vytápění/chlazení v mnoha místnostech současně pomocí jediného zařízení. Navíc díky technologii EnOcean je možné teplotu řídit bezdrátově. Řešení poskytuje vysoký komfort, snadnou modernizaci, snižuje náklady na samotnou instalaci a zvyšuje efektivitu využití energie. Řídicí moduly a termostaty jsou k dispozici jak v drátové, tak v bezdrátové verzi. Mohou být vzájemně kombinovány v závislosti na možnosti instalace v budově.

Komponenty:

ZÁKLADNÍ modul může ovládat čerpadlo topného okruhu, samostatné čerpadlo chladicího okruhu, a navíc jakékoli zařízení prostřednictvím bezpotenciálového kontaktu. Instaluje se na DIN lištu.

ŘÍDÍCÍ moduly se připojují k základnímu modulu. Existují v drátové i v bezdrátové verzi a mohou se kombinovat. Tím se může získat až 18 zón, ke kterým je možno připojit až 18 pokojových termostatů a 72 termopohonů. Řízení toku teplé/studené vody se provádí ovládáním termopohonů namontovaných na rozdělovači. Bezdrátové prostorové termostaty využívají technologii EnOcean, která nevyžaduje žádné kabely nebo baterie, ani nevyžaduje údržbu.

Volitelný ČASOVÝ modul umožňuje snadné programování útlumové teploty, doby chodu oběhového čerpadla a zapnutí všech obvodů. Modul má vestavěné hodiny a kalendář zobrazující aktuální datum a čas.

Více informací naleznete na naších webových stránkách eshop.afriso.cz.

Cositherm - zónová regulace vytápění/chlazení


AFRISO, s.r.o.
logo AFRISO, s.r.o.

* Měření teploty a tlaku * Kontrolní a měřící přístroje * Analýza spalin * Hladinoměry a regulační přístroje * Snímače mezních hodnot * Indikátory netěsnosti * Soupravy pro vložkování nádrží * Vybavení nádrží * Filtry topného oleje * Příslušenství pro ...

 
 
Reklama