Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kotle na uhlí musí v Praze vyměnit již příští rok

Majitelé domů v Praze si musí s výměnou starých kotlů pospíšit. Kraj chce omezit jejich používání již od příštího roku.

Lidé v Praze tak musí nahradit stávající kotle na tuhá paliva za tepelné čerpadlo, plynové kotle nebo kotle na biomasu. Novou obecně závaznou vyhláškou, která vešla v platnost 1. 10. 2019 zakazuje město spalování uhlí, uhelných briket a koksu ve spalovacích stacionárních zdrojích o jmenovitém tepelném příkonu 300 kW a nižším. Zákaz se dotkne kotlů na tuhá paliva 1. a 2. emisní třídy, jejichž používání je současným zákonem omezeno do 31.8.2022. Současně vyhláška zamezuje spalování uhlí, briket a koksu v lokálních topidlech (např. kamna, krbová kamna, sporáky).

Vyhláška má za cíl urychlit obměnu starých kotlů za nové např. tepelné čerpadlo. Jejich provoz zakáže uvedenou vyhláškou s účinností od 1.10.2020.

Majitelé domů, kteří stále využívají uvedené kotle na tuhá paliva mohou využít kotlíkové dotace, které vyhlásil krajský úřad hl. města Prahy již 18.9.2019. Příjem žádostí bude zahájen 21.10.2019.

Chcete vyměnit starý kotel na tuhá paliva? Potřebujete pomoci technickým řešením a s výběrem nového zdroje – tepelného čerpadla?

Neváhejte a kontaktujte nás!
Tepelné čerpadlo vám navrhneme a namontujeme, s vyřízením dotace vám pomůžeme.

Za tým AC Heating
Hana Fikarová


AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem
logo AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem

Společnost KUFI INT je česká firma, která vyrábí a instaluje tepelná čerpadla AC Heating Convert AW. Naše tepelná čerpadla vytápí rodinné domy, bytové domy, školy, školky, administrativní budovy a průmyslové haly. Máme za sebou stovky instalací tepelných ...

 
 
Reklama