Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Termostat Honeywell HomeTM T3 pro řízení vytápění ve všech typech budov

Majitelé nemovitostí i správci budov stále častěji vyhledávají co nejefektivnější řešení v oblasti využití energie pro vytápění. Ukazuje se, že zejména výběr vhodného zařízení na regulaci topných systémů je v tomto ohledu klíčovým aspektem.

Resideo Technologies, Inc., výrobce značkových systémů pro řízení vytápění Honeywell HomeTM, rozšířil své portfolio o produktovou řadu termostatů Honeywell Home T3, která byla navržena pro různé typy domácností a je kompatibilní s většinou topných systému a zdrojů tepla.

Nová produktová řada termostatů Honeywell Home T3 nabízí sofistikovanou, automatickou kontrolu topných systému v obytných budovách a je doplněna o celou řadu užitečných funkcí:

  • Optimalizační funkce (optimální zapnutí, optimální vypnutí a opožděný start) – termostat se učí, jak dlouho trvá topnému systému dosáhnout požadované teploty a zapíná nebo vypíná zdroj tepla tak, aby byla nastavená teplota dosažena přesně v požadovaný čas.
  • Řídící systém termostatu vybavený Fuzzy logikou reaguje velmi přesně na změny teploty, pro plnou kontrolu nad zdrojem tepla.
  • Velký přehledný segmentový displej s podsvícením pro snadný odečet teplot a změnu časových programů.

Termostat T3 byl navržen s důrazem na snadné intuitivní ovládání vytápění na základě časového programu a teploty. Je vhodný pro použití v široké škále objektů od sociálního bydlení, přes nové stavby až po instalace většího počtu termostatů v bytových domech.

V produktové řadě jsou dva modely: drátová verze, ideální pro nahrazení původních drátových termostatů a bezdrátová verze, jejíž výhodou je minimum času na instalaci.
Termostaty disponují přednastavenými časovými programy: individuální program pro každý den v týdnu nebo kombinovaný program 5/2 (pracovní dny/víkend). Samozřejmostí je také automatické nastavení změny letního a zimního času. V případě potřeby řídit zdroj tepla vybavený komunikací OpenTherm je k dispozici také drátová verze termostatu s tímto rozhraním.

Výhodou pro instalatéry jsou u bezdrátového modelu nové a vylepšené spínací jednotky s větším prostorem pro zapojení kabelů a s jasnou indikací stavu pomocí LED diod. Drátový model se jednoduše instaluje na nástěnnou montážní konzolu pouhým nacvaknutím pro úsporu času a práce, hlavně při větším počtu instalací.

Pro případy, kdy je třeba omezit přístup k řízení topného systému, disponují termostaty T3 možností uzamknutí klávesnice a nastavení horní a spodní hranice teploty, pro zamezení změny mimo zvolený interval.

“V Resideu jsme hrdí na to, že naše produkty instalují profesionálové. Uvědomujeme si také, že někdy je pro ně tím nejtěžším úkolem vybrat právě správný termostat. T3 byl navržen tak, aby splnil požadavky jak instalatérů a produktových inženýrů, tak majitelů nemovitostí i koncových uživatelů, kterým nabízí produkt širokou škálu využití,” říká Martin Wilson, obchodní ředitel ve společnosti Resideo, výrobce značkových produktů pro řízení vytápění Honeywell Home.

 
 
Reklama