Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Malá přehlídka otopných těles a elektrických radiátorů BITHERM před zahájením topné sezóny

Přicházející podzim opět poodhaluje připravenost otopné soustavy na topnou sezónu. Elegantní otopná tělesa a elektrické radiátory BITHERM v interiéru hýčkají a ujišťují svou kvalitou a spolehlivostí.

Přicházející topná sezóna si vyžaduje pozornost v prohlídce otopné soustavy včetně zdroje, zaměřené na funkčnost, obslužné a regulační prvky, těsnost soustavy a čistotu teplosměnných ploch. Obvykle je tato činnost opomíjena a přistupuje se k ní až v okamžiku poruchy na otopné soustavě. U otopných těles může docházet k zavzdušnění, úkapu teplonosné kapaliny nebo k nedostatečnému sdílení tepla do vytápěného prostoru způsobené zakrytím tělesa nebo zanesením teplosměnných ploch. K zanesení dochází prachem a nečistotami, dokonce pavučinami ve spodním méně přístupném konvekčním prostoru otopného tělesa. Komplikované čištění vyžaduje speciální čistící nástroj pro daný typ otopného tělesa či konvektoru a dodržení čistícího postupu, aby nedošlo k poškození tělesa. U podlahových konvektorů je proces čištění ještě komplikovanější. Vyžaduje odejmutí podlahové mřížky a zpřístupnění výměníku.

Komplikacím při čištění otopných těles, podlahových konvektorů a elektrických radiátorů se snaží firma ELVL předcházet vývojem nových produktů. Mezi novinky patří otopná tělesa a elektrické radiátory BITHERM Strips, Sun a Floor, které se vyznačují výjimečnými vlastnostmi zářičeW3Q při sdílení tepla do prostoru, ale také přispívají ke zlepšení životního prostředí spočívající ve snadném čištění při běžném úklidu.

Více informací


ELVL s. r. o.
logo ELVL s. r. o.

Výroba a prodej designových otopných těles a elektrických radiátorů BITHERM, trubkových koupelnových radiátorů v teplovodním i elektrickém provedení, elektrických sušáků ručníků, vysoušečů obuvi, elektrických topných těles s regulací vytápění a sušení.

 
 
Reklama