Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

NOVINKA: VacuStream - podtlakový odplyňovací automat pro malé nízkoteplotní systémy

VacuStream - kompaktní podtlakový odplyňovací automat, který eliminuje korozi, kontaminaci a zabraňuje poruchám.

Konečně existuje optimální odplyňovací zařízení pro menší nízkoteplotní systémy. Podtlakový odplyňovací automat VacuStream odstraňuje mikrobublinky vzduchu, které způsobují korozi, tvorbu biofilmu a zanášení trubek. 

Počet udržitelných domů stále roste díky tomu, že jsou vybavovány nízkoteplotními radiátory a/nebo podlahovým vytápěním v kombinaci s tepelným čerpadlem nebo kombinovaným kotlem. Návratnost těchto udržitelných investic je však ohrožena, pokud plyny v systému brání optimálnímu provozu.

Koroze a růst biofilmu v důsledku přítomnosti kyslíku zanáší trubky a jsou příčinou nutnosti předčasné údržby a zároveň i ztráty komfortu. Nakonec vytápění trvá déle, vznikají studené zóny a systém může dokonce zcela selhat. V minulosti bylo jediným (dočasným) řešením proplachování otopné soustavy, ale prevence je lepší, levnější a dlouhodobější než léčba.

Běžné odlučovače vzduchu nefungují dobře při nízkých teplotách. Vakuové odplyňovače jsou sice účinné, ale pro malé systémy jsou často příliš velké a drahé a navíc jsou poměrně hlučné. Naproti tomu VacuStream je kompaktní a tichý podtlakový odplyňovací automat pro systémy do objemu 500 litrů v obytných budovách a malých komerčních objektech.

Lze jej snadno instalovat vedle tepelného čerpadla nebo do skříně pro rozdělovače podlahového vytápění. Protože zabraňuje zanášení, předčasné údržbě a plýtvání energií, pomáhá VacuStream udržovat účinnost a úroveň komfortu. Je vhodný pro nové systémy i renovace systémů stávajících.

 
 
Reklama