Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Schiedel IGNIS PROTECT ULTRA - první konstrukční díl pro průchod komínu s certifikací ETA

Tato certifikace potvrzuje, že výrobek splňuje nejvyšší bezpečnostní a kvalitativní standardy a je v souladu s evropskými předpisy pro stavební výrobky.

V praxi se vyskytují případy, kdy je nutno připojit spotřebič kouřovodem do komínu tak, že vlastní kouřovod prochází stěnou nebo příčkou z hořlavých materiálů. Vysoké teploty spalin v blízkosti spotřebiče představují současně vysokou povrchovou teplotu kouřovodu. Nedokonalé nebo špatné řešení prostupu zvyšuje riziko požáru a je proto potenciálně nebezpečné.

Prostup IGNIS PROTECT ULTRA byl vyvinut jako bezpečný díl pro prostup jednovrstvých i vícevrstvých komínů hořlavými stavebními konstrukcemi. Je vyroben jako monotický díl, který obsahuje odnímatelné prstence pro jemné doladění připojovacího potrubí. Je vhodný pro tloušťky stěn od 100 do 600 mm a pro teploty spalin do 450°C. Vnější rozměry jsou š 565 × v 700 mm a odpovídají na šířku standardním rozměrům roštu stěn z dřevěných sloupků, které používají výrobci montovaných domů. To usnadňuje a urychluje bezpečnou instalaci tohoto prostupu.

Díky schválení ETA a označení CE mají všichni, kdo se podílejí na výstavbě, k dispozici spolehlivé řešení, které je uznávané a lze jej používat v celé Evropě. Tato certifikace zdůrazňuje závazek společnosti Schiedel k inovacím a zajištění kvality v oblasti stavební techniky. Schiedel tak nastavuje nové standardy a posiluje svou pozici průkopníka v oblasti spalinových technologií.

Více informací


Schiedel, s.r.o.
logo Schiedel, s.r.o.

SCHIEDEL - 75 let zkušeností vývoje, výroby a testování komínových systémů. Keramických, nerezových, vícevrstvých. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Materiály pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Krbové moduly ...

 
 
Reklama