Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky od značky Junkers Bosch na výstavě Infotherma 2017

Značka Junkers Bosch rozšířila své portfolio o řadu nových výrobků. Všechny tyto novinky budou k vidění na letošním ročníku veletrhu Infotherma.

První novinkou jsou nástěnné teplovodní elektrokotle Bosch Tronic Heat, které jsou se svým rozsahem výkonů 4–24 kW určeny pro vytápění rodinných domů, bytových jednotek a rekreačních objektů.

Výkonová řada 30-60 kW je pak vhodná především pro provoz větších otopných soustav. Zároveň je možné je využít jako záložní zdroj pro kotle na biomasu a tepelná čerpadla.

Možná je i instalace na hybridní nebo akumulační systémy a do stávajících uzavřených otopných soustav společně s kotlem na tuhá paliva. Vyznačují se velmi snadnou obsluhou, hospodárným provozem, malými rozměry a vysokou spolehlivostí. Všechny elektrokotle značky Bosch se vyrábí v České republice v závodě Krnov.

Elektrokotle Tronic Heat lze rozšířit o velkou nabídku doplňkového příslušenství, např. přípravu teplé vody, elektronický termostat, GSM modul, kaskádové propojení, ekvitermní regulaci, senzory pro sledování minimálních teplot, externí blokování výkonu kotle nebo ovládání signálem 0–10 V.

Nástěnné teplovodní elektrokotle Bosch Tronic Heat
Nástěnné teplovodní elektrokotle Bosch Tronic Heat
Nástěnné teplovodní elektrokotle Bosch Tronic Heat

Zcela novým segmentem v našem sortimentu jsou elektrické ohřívače vody se širokou škálou objemů od 10 do 150 l. Většinu ohřívačů je možné instalovat svisle nebo vodorovně. Součástí balení je elektrický kabel, pojistný ventil a závěsná lišta.

Elektrické ohřívače vody Bosch Tronic mají zaručenou odolnost a perfektní izolační vlastnosti. Zároveň šetří vodou a mají nízkou spotřebu energie. Ideální je využití nízkého tarifu elektrické energie, tzv. nočního proudu.
Malé ohřívače Bosch Tronic 2000 T mini jsou vhodné především pro kuchyňské dřezy nebo umyvadla. Jsou připraveny pro instalaci nad nebo pod odběrné místo. Pomocí otočného knoflíku na předním panelu je možné nastavit přesnou teplotu vody až do 70 °C.

Elektrické ohřívače vody Tronic
Elektrické ohřívače vody Tronic
Elektrické ohřívače vody Tronic

Zástupcem plynového vytápění pak jsou plynové kondenzační kotle Bosch Condens 9000i, které přináší novou dimenzi do světa tepelné techniky. Kompletně přepracovaný design Vás přesvědčí. Důraz byl kladen nejen na elegantní vzhled, ale především na komfortní a intuitivní obsluhu, rychlou montáž a snadnou údržbu kotle.

Především montážní firmy ocení vnitřní uspořádání komponentů, které jim nabízí více prostoru pro práci než kdykoliv předtím. Kotle Condens jsou k dispozici ve variantě pouze pro vytápění s možností připojení nepřímo ohřívaného zásobníku nebo jako kompaktní stacionární jednotka s integrovaným zásobníkem o objemu 100, 150 nebo 210 l.

Plynové kondenzační kotle Bosch Condens 9000i
Plynové kondenzační kotle Bosch Condens 9000i
Plynové kondenzační kotle Bosch Condens 9000i

Náš stánek najdete v hale NA2 pod číslem 200, těšíme se na Vaši náštěvu.


Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize Bosch Junkers
logo Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize Bosch Junkers

Tepelná čerpadla, klimatizace, plynové kondenzační kotle, atmosférické kotle, elektrokotle, plynové průtokové ohřívače, zásobníky TUV, regulace, solární systémy.