Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Semináře Nová zelená úsporám a Dešťovka míří do dalších měst a obcí

Odborníci Státního fondu životního prostředí ČR na řadě bezplatných seminářů v různých městech poradí, jak získat příspěvek na úsporné bydlení.


© Fotolia.com

Každý, kdo provozuje zastaralý zdroj tepla, by se měl ve vlastním zájmu o jeho modernizaci zajímat. Může se to týkat i některých kotlů na tuhá paliva zakoupených před několika lety. Zejména s kotli na tuhá paliva je výhodné provozovat solární soustavu na přípravu teplé vody, neboť po významnou část roku snižuje potřebu kotel roztápět. Dotace se týkají i fotovoltaických systémů. Důležitým dotačním programem je Nová zelená úsporám. Provozní náklady domu lze snížit využitím dešťové vody a i na toto lze získat finanční podporu.

Než začnou potenciální zájemci o dotace podrobně studovat podmínky, je pro ně výhodné navštívit některý z bezplatných informačních seminářů. Od nového roku jsou tu opět oblíbené semináře o dotacích z programů Nová zelená úsporám a Dešťovka. I v roce 2019 zamíří odborníci Státního fondu životního prostředí ČR do řady měst, městeček a obcí po celém Česku, aby občanům poradili, jak získat příspěvek na úsporné bydlení z rezortu životního prostředí.

Bezplatné informační semináře se již tradičně zaměří na dva nejvyužívanější programy: Nová zelená úsporám přispívající na úsporné rekonstrukce a stavby domů a program Dešťovka pro efektivnější využívání dešťové a odpadní vody v domácnosti.

V obou programech je řada novinek a změn, které nyní přináší majitelům rodinných domů ještě širší možnosti státní podpory. Přijďte si poslechnout, jak a kolik můžete ušetřit i vy! Na setkáních bude prostor i pro dotazy a individuální konzultace.

TERMÍNY SEMINÁŘŮ

21. 1. 2019JeseniceSpolečenský sál Jesenice, Budějovická 303, 252 42 Jesenice (17:00-19:00)
23. 1. 2019Račice-PístoviceRestaurace u Pastorků (16:00)
14. 2. 2019KolínKlub seniorů, Benešova 644, 280 02 Kolín (17:00-19:00)

Zdroj informace: MŽP

 
 
Reklama