Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Almeva roste fúzí s TECH TRADING

S radostí si dovolujeme oznámit fúzi ALMEVA EAST EUROPE spol. s r.o. + TECH TRADING GROUP a.s. Pod značkou ALMEVA je nově KESA ALADIN, EXODRAFT a HART KERAMIK a WOLFSHOEHE i Distribuční centrum LIAPOR pro Moravu.

Almeva odkouření, kaskáda kotlů Praha
Almeva odkouření, kaskáda kotlů Praha

Švýcarská společnost ALMEVA AG, letos slavící 25 let na evropském trhu, jeden z market leaderů na trhu plastových komínových systémů, se pro své rozšíření tržního potenciálu rozhodl pro akvizici firmy TECH TRADING GROUP a.s.

Této transakci předcházela analýza tržních potenciálů ve střední Evropě, z čehož nejlépe vyšel výrobce keramických (šamotových) komínů, známý hlavním brandem EUROKOMÍNY a též privátními OEM STAVOLINE, KOMI ŠAMO, UNI KOMÍN apod.

TECH TRADING, působící již 22 let na trzích střední a východní Evropy přináší do skupiny ALMEVA, kromě svých vlastních produktů, taktéž svá zastoupení, a to KESA ALADIN (software pro dimenzaci komínů), EXODRAFT (dánský výrobce spalinových ventilátorů) a HART KERAMIK společně s WOLFSHOEHE (výrobci šamotových vložek a cihel z Německa). Stejně tak TECH TRADING převádí také své hrdé označení Distribuční centrum LIAPOR pro Moravu.

Bezkonkurenční technické poradenství a s nejširší portfolio produktů v Evropě

ALMEVA se tímto stává členem Cechu kamnářů České republiky a Svazu podnikatelů ve stavebnictví a rozšiřuje tak stávající členství ve Společenství kominíků ČR, Cechu topenářů a instalatérů ČR a dalších oborových společenstvích.

Po 14 letech spolupráce došly obě společnosti k závěru pokračovat společně v budování jednoho z nejvšestrannějších výrobců komínové techniky s bezkonkurenčním technickým poradenstvím a s nejširším portfoliem produktů v Evropě. Též musíme zmínit úspěšně dokončenou certifikaci keramických komínů ALMEVA SIB (dříve EUROKOMIN CLASSIC) dle německé a evropských norem DIN 18160-60/EN 1363/EN 1366 Požární odolnost konstrukcí LA>90 z ledna 2019, kterou jsme osvědčili kvalitu produktu jako jedni z nemnoha evropských výrobců.


ALMEVA EAST EUROPE a.s.
logo ALMEVA EAST EUROPE a.s.

Almeva vyrábí a distribuuje plastové, hliníkové a nerezové spalinové systémy, ocelové systémy odkouření a zděné komínové systémy. Portfolio doplňují spalinové ventilátory a prodej licence výpočetního programu Kesa Aladin. Nabízí tak projektantům, topenářům ...